ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Στην Αντιεγκληματική Πολιτική της ΕΛ.ΑΣ., οι κακοποιήσεις ζώων
Μοιραστείτε το

Κάθε χρόνο περίπου η ΕΛ.ΑΣ. ορίζει την Αντιεγκληματική Πολιτική της βάζοντας τους στόχους της για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, που θα πρέπει να τους πιάσουν.

Μετά από προσπάθειες ετών, της ΠΦΠΟ, κατορθώσαμε για πρώτη φορά, στην αντιεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ., για το χρόνο που διανύουμε, να αφιερωθεί παράγραφος για την προσοχή, επιμέλεια και την επαγρύπνηση των αστυνομικών ανά την Επικράτεια, στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και στο παράνομο εμπόριο ζώων, που διεξάγεται σε μεγάλη έκταση στην χώρα μας από παράνομους εκτροφείς.

Η πρακτική σημασία των ανωτέρω είναι, ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, θα κρίνονται πλέον βαθμολογικά και από την ενασχόλησή τους με τις κακοποιήσεις, άρα θα πρέπει να παρουσιάζουν δράση και στο πεδίο αυτό.

Αν και το αίτημά μας, ήταν να οριστούν και συγκεκριμένοι στόχοι, η κάλυψη ή όχι των οποίων θα έκρινε την κάθε Αστυνομική Διεύθυνση, πχ τόσα πρόστιμα, τόσες συλλήψεις κλπ, δεν έγινε δεκτό, εν τούτοις το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στο κείμενο της αντιεγκληματικής πολιτικής για το έτος που διανύουμε συμπεριελήφθησαν οι κακοποιήσεις των ζώων είναι ένα καλό βήμα .

Η ΠΦΠΟ θα επιμείνει στον τελικό της στόχο , έτσι όπως τον περιγράψαμε παραπάνω και πιστεύουμε, ότι θα τα καταφέρουμε.

Νατασα Μπομπολάκη
Πρόεδρος Π.Φ.Π.Ο.


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το