Για όσους σέρνουν τους φιλόζωους στα δικαστήρια
Μοιραστείτε το

Πάτρα: Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου για όσους σέρνουν τους φιλόζωους στα δικαστήρια

Σε αυτή την πόλη, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάνει υπόθεσή τους την φροντίδα τους για τα ζώα. Όπως η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, η οποία είναι και σύμβουλος του Δήμου Πατρέων για τα αδέσποτα. Με μια μικρή ιστορία της αφήνει αιχμές για όσους εμμονικούς, όπως λέει, σέρνουν τους φιλόζωους στα δικαστήρια.

«Θα σας πω μια ιστορία. Τόσο συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα» περιγράφει η Αλεξάνδρα.

«Η Μάρα η σκυλίτσα δεξιά όπως κοιτάτε τη φωτογραφία, ήταν μια σκυλίτσα που εμφανίστηκε ως αδέσποτη σε περίοδο οίστρου της να ζευγαρώνει με άλλους αδέσποτους σκύλους στο Ρίο το 2016. Τη μάζεψα, τη στείρωσα, και κάποια στιγμή μου είπαν σε ποιον ανήκει. Ατσιπάριστη βεβαίως. Βρήκα τον ιδιοκτήτη και τον ρώτησα : δική σας είναι η σκυλίτσα?” Μου απάντησε : ” Δε το θέλω το κ@λόσκυλο γιατί δεν ακούει. Βγήκε και ζευγάρωσε. Δε τη θέλω άλλο.” Η Μάρα συνήθιζε να με πιάνει σφιχτά από το γόνατο με τα δυο της πόδια και να με κοιτάει στα μάτια. Την πήρα και φύγαμε. Αυτόν τον κατήγγειλα.

Μας βρήκε υιοθεσία η Rineke Gaia Dogs και πάντα θα την ευγνωμονώ για αυτό, μέσω της Iωάννας Γιαννακοπούλου. (ευχαριστώ Ιωάννα). Την υιοθέτησε η υπέροχη Sandra Thomas στην Ολλανδία όπου και ζει ευτυχισμένη παρέα με την άλλη σκυλίτσα της τη Boira. Έκλαψα πολύ στον αποχωρισμό γιατί τη λάτρευα. Με κοιτούσε πάντα ευθεία στα μάτια πηδούσε και μ’ αγκάλιαζε από του ώμους. Ήξερα πως δεν μπορώ να υιοθετήσω κι άλλο σκυλί γιατί εκτός από τα δικά μου περίμεναν πολλά αδέσποτα πίσω να τα βοηθήσω.

Δεν την ξεχνώ ποτέ. Τη λατρεύω. Πάντα νιώθω ευγνωμοσύνη σ’ αυτούς που την κάνουν τόσο ευτυχισμένη.

Είναι μία από τις υιοθεσίες που με πολύ κόπο καταφέρνουν οι εθελοντές μετά τον αγώνα διάσωσης. Γι αυτές τις υιοθεσίες οι εθελοντές κατηγορούνται ως έμποροι από κάποιους υπανάπτυκτους, δικομανείς, εμμονικούς και ψεύτες και χρησιμοποιούν υποσημειώσεις του νόμου για να τους σέρνουν στα δικαστήρια. Από κάποιους που δεν ξέρουν τι σημαίνει συμπόνια, αγωνία, διάσωση, και κυρίως αλήθεια!».

Πηγή : dete.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το