Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών
Μοιραστείτε το

180 φίλοι του Ασπροπάρη από 19 χώρες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

Περισσότερα από 180 άτομα από 19 χώρες υλοποίησαν το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών 2020 «Τα πουλιά ενώνουν τον κόσμο μας /Birds Connect Our World» συμμετέχοντας στην πρόκληση «Μπορούμε να συναγωνιστούμε τους Ασπροπάρηδες που μεταναστεύουν σε πραγματικό χρόνο;» που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» το περασμένο Σάββατο (10 Οκτωβρίου). Όλοι οι συμμετέχοντες έτρεξαν συνολικά 469,22 χιλιόμετρα, ξεπερνώντας την ομάδα των τριών μεταναστευτικών Ασπροπάρηδων που έχουν φέρουν δορυφορικούς πομπούς – τη Jenny, Izi και Solomon, οι οποίοι διένυσαν συνολικά 315,42 χιλιόμετρα εκείνη την ημέρα. Η εκδήλωση ξεπέρασε τα 47.000 άτομα στη σελίδα του Προγράμματος στο Facebook.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τον ενθουσιασμό, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλαν! Με αυτόν τον τρόπο, είδαμε τη χαρά και τις προσπάθειες ανθρώπων από την Αλβανία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Μπαγκλαντές, την Κύπρο, τη Σλοβενία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία , την Αιθιοπία και τη Πορτογαλία! Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της πολυετούς εκστρατείας «Ένα Μίλι για τον Ασπροπάρη», ενώ σκοπός της ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ασπροπάρηδες κατά τη μετανάστευση τους.

Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών 2020, κορυφαίοι ερευνητές της Ομάδας του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» από τρεις ηπείρους (Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία/BirdLife Greece, Bulgarian Society for the Protection of Birds, Society for the Protection of Nature in Lebanon, Doğa Derneği, Sahara Conservation Fund) μέσω μιας διαδικτυακής εκδήλωσής μίλησαν για:

  • Την πολιτιστική αξία του «Κουκάλογου» (όπως είναι τοπικά γνωστός ο Ασπροπάρης στην Ήπειρο και σε άλλες περιοχές)
  • Τη μαθητική «Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη» στην Ελλάδα
  • Τη φύλαξη φωλιών Ασπροπάρη στη Βουλγαρία
  • Πώς οι κτηνοτρόφοι και οι εθελοντές υποστηρίζουν τη διατήρηση του Ασπροπάρη στην Τουρκία
  • Πώς τα παραδοσιακά καταφύγια στις προστατευόμενες περιοχές στον Λίβανο βοηθούν στην προστασία των μεταναστευτικών πουλιών

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης για τους γύπες στον Νίγηρα
Η διαδικτυακή εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερα από 10,000 άτομα στη σελίδα του Προγράμματος στο Facebook.

Πηγή : lifeneophron.eu


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το