Γιώργος Νίτσας: Εδώ γίνεται πόλεμος!
Μοιραστείτε το

Γιώργος Νίτσας: Εδώ γίνεται πόλεμος! Ο δήμος να μαζέψει όλα τα αδέσποτα σε έναν χώρο ώστε να νιώσει ασφάλεια ο Πρεβεζάνος

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας ήταν καλεσμένος τη Δευτέρα 19/05 στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Ο κ Νίτσας αφού αναφέρθηκε αρχικά στον τρόπο που πραγματοποιούνται πλέον τα δημοτικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε αναλυτικά σε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Σε σχέση με τα αδέσποτα σκυλιά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Πρέβεζας ο κ Νίτσας άσκησε σκληρή κριτική: «Είναι ένα ζήτημα που και προεκλογικά το είχαμε σηκώσει πάρα πολύ, υπήρχαν και δεσμεύσεις του κ Γεωργάκου ότι σε 3 μήνες θα το λύσει το θέμα, αλλά αντιθέτως βλέπουμε από το Νοέμβριο να ξεκινάει μια επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε συνδημότες μας στο δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα να στείλουμε το πρώτο δελτίο τύπου το Δεκέμβριο με αφορμή τη μεγάλη επίθεση που δέχτηκε ο Ν . Μαντούσης που ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυστυχώς τότε ενώ είχαμε πει να βάλουμε πλάτη, και όχι ανταγωνιστικά στη δημοτική αρχή, και συγκεκριμένα είχα πει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο επειδή εγώ δε μπορώ να πάω με τη γυναίκα μου να περπατήσω τουλάχιστον κάντε κάτι και ενημερώστε τους δημότες να μην ξαναπερπατήσουν σε αυτό τον χώρο γιατί είναι επικίνδυνο, είναι εμπόλεμη ζώνη. Δυστυχώς ενώ δεσμευτήκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δεκεμβρίου ότι θα πάρουν μέτρα άμεσα, είδαμε εκατοντάδες επιθέσεις και πολλοί δημότες να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα, καμία παρέμβαση επί 4 μήνες γιατί κανείς δεν σκέφτηκε το δημόσιο συμφέρον, το δημότη της Πρέβεζας. Δυστυχώς όλοι κρύφτηκαν στο προτελευταίο δελτίο της Ανάπτυξης Τώρα που προτείναμε λύσεις και καταλήξαμε να πούμε ότι επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος και αν κάποιο δε συμμορφώνεται (και είναι επιθετικό και επικίνδυνο) ή να το υιοθετήσει κάποιος ή να προχωρήσουμε σε ευθανασία. Δεν μπορεί επιθετικό, επικίνδυνο σκυλί να κυκλοφορεί και να εγκυμονεί κινδύνους για το δημότη. Λυπάμαι που δικαιωθήκαμε».

Στη συνέχεια ο κ Νίτσας ανέφερε για το θέμα: «Έπρεπε να πάρουμε απόφαση χθες. Εδώ γίνεται πόλεμος, στην πόλη μας κάθε μέρα έχουμε κάποιο θύμα. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε ακαριαία ο δήμος να μαζέψει όλα τα αδέσποτα -επιθετικά και μη- σε έναν χώρο ώστε να νιώσει ασφάλεια ο Πρεβεζάνος. Δυστυχώς δεν το έκανε. Και μετά να δούμε αν είναι στειρωμένα εμβολιασμένα κλπ σε έναν χώρο που ο δήμος έχει πολλές εκτάσεις. Ακόμη και αν δεν είναι η νόμιμη διαδικασία , προτιμώ να βάλω πάνω από την νόμιμη διαδικασία, την ασφάλεια των δημοτών. Ένας δήμαρχος πρέπει να σκέφτεται πάνω απ΄όλα τους δημότες. Δυστυχώς γίναμε περίγελος σε όλη την Ελλάδα. Πέρα από το ότι επιτρέψανε να κινδυνεύουν κάθε μέρα του δημότες της Πρέβεζα, δώσανε και το δικαίωμα σε κάποιους να μισούνε τα ζώα, οδήγησαν κάποιους να βλέπουν σκυλί στο δρόμο και να αλλάζουν κατεύθυνση ή να προσπαθούν να προφυλαχθούν. Αυτό είναι μια τεράστια ευθύνη της δημοτικής αρχής και είναι ηθικοί αυτουργοί για οτιδήποτε και αν έχει γίνει. Αυτοί και κάποιοι άνθρωποι που έχουν παρεισφρήσει σε φιλοζωικές οργανώσεις και βάζουν πάνω απ΄ όλα το ζώο από τον άνθρωπο άσχετα αν είναι επικίνδυνο, επιθετικό ή όχι. Αγαπάμε τα σκυλιά αλλά αγαπάμε περισσότερο τους ανθρώπους. Πρέπει να προστατέψουμε και τα αδέσποτα που δεν φταίνε σε τίποτα αν κάποιοι τα παράτησαν, αν τα χτύπησαν κλπ και πρέπει να βρούμε λύση. Η δημοτική αρχή προσπάθησε με τεχνάσματα, άφησε βασικές αρμοδιότητες δικές της να τις διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι τρίτοι. Δεν ξέρω αν αυτά ήταν προεκλογικές υποσχέσεις και αν χρωστάει και ξεπληρώνει γραμμάτια και τα άφησε να τα διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι. Δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε η πολιτική βούληση ούτε το ανάστημα από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο για να διαχειριστούν το τεράστιο ζήτημα των αδέσποτων και γι αυτό είχαμε όλα αυτά τα κρούσματα».

Κλείνοντας για το ζήτημα ο κ Νίτσας ανέφερε ότι έγινε μήνυση από την παράταξη και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν μάζεψε τα επικίνδυνα αδέσποτα όχι για να μην κινδυνεύουν οι πολίτες αλλά για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα μίλησε για το ζήτημα του Βοτανικού κήπου, τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι όχι για το τι θα γίνει αλλά για τη διαδικασία καθώς θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης. Αναφέρθηκε δε στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων που όπως είπε κάνει η δημοτική αρχή σχολιάζοντας ότι μπορεί να είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό. «Όταν σε έναν δημόσιο χώρο γίνονται κάποια έργα και επειδή δεν έχουν κοπεί τιμολόγια τα ονομάζουμε δωρεές και όταν αυτές οι δωρεές είναι από εργολάβους που ενδεχομένως αύριο θα πάρουν μια απευθείας ανάθεση τότε –δεν χρειάζεται να ανακαλύψω εγώ τον τροχό- όταν υπάρχει μια δωρεά και ακολουθεί απευθείας ανάθεση αυτό από μόνο του χτυπάει κόκκινο λαμπάκι όσον αφορά τη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Θα το δούμε στην πορεία».

Ο κ Νίτσας συνέχισε την κριτική του στον δήμο σχολιάζοντας ότι επικεντρώνεται στην επικοινωνία ενώ δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά ζητήματα όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια κλπ αναφέρθηκε στη σύσκεψη για τον τουρισμό που θα γίνει σημειώνοντας ότι η παράταξή του την έχει ζητήσει εδώ και μήνες και αναγκάστηκε να επανέλθει στο τελευταίο ΔΣ ενώ αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δράσεις που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση:

Πηγή : prevezatoday.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το