Δέκα ζωές
Μοιραστείτε το

Δέκα ζωές: Μία γυναίκα δίνει ελπίδα και προσφέρει αποκατάσταση σε αδέσποτα ζώα με αναπηρία

Αυτή η γυναίκα από τη Ρωσία έχει αφιερωθεί στη φροντίδα αδέσποτων ζώων με αναπηρία και το κάνει στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις. Άνοιξε πριν από επτά χρόνια ένα κέντρο αποκατάστασης για αδέσποτες γάτες και σκύλους και από τότε δεκάδες ζώα απέκτησαν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Στο χωριό Αλεξαντρόβκα, στην περιφέρεια Οριόλ, εδώ και επτά χρονιά υπάρχει ένα κέντρο αποκατάστασης για αδέσποτες γάτες και σκύλους, συμπεριλαμβανομένων και ζώων με αναπηρία.

Η λειτουργία του ξεκίνησε με πρωτοβουλία μίας κατοίκου της περιοχής, της Μαρίνα Κοζίρεβα.

Η γυναίκα είναι νοσοκόμα και δούλευε σε κτηνιατρική κλινική και αποφάσισε να ανοίξει αυτό το καταφύγιο όταν είδε πόσα αδέσποτα ζώα έχουν πραγματική ανάγκη για φροντίδα.

Τώρα 60 γάτες και εννέα σκύλοι ζουν υπό την προστασία της.

«Υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα που εμφανίζονται στους δρόμους, γιατί κάποιος τα πέταξε έξω, ή οι γάτες δεν στειρώνονται ή κάποιος πήρε ένα γατάκι, του άρεσε, μετά μεγάλωσε και το βαρέθηκε. Και όλα καταλήγουν έξω», εξηγεί η γυναίκα.

Η Μαρίνα φροντίζει μόνη της όλα τα ζώα που ζουν στο καταφύγιο: τα ταΐζει, τα περιθάλπει και τους παρέχει ιατρική φροντίδα, καθώς πολλά πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Χάρη στη βοήθειά της, μία γάτα, η Γιέβσεϊ, που βρέθηκε σε ένα αμαξοστάσιο του τραμ με κάταγμα στο κρανίο, μπόρεσε να αναρρώσει στο κέντρο.

Ο Αλίκ, μία άλλη γάτα, προσαρμόζεται στην καθημερινή ζωή μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον συντονισμό.

«Τάιζαν τον γάτο, τον αγαπούσαν, δεν φαίνεται να του έκανε κακό κανείς. Ένα πρωί σηκώθηκαν και λένε: “Ο γάτος είναι ξαπλωμένος, δεν σηκώνεται καθόλου”. Τον πήγαν σε μία κλινική, τον εξέτασαν, δεν ήταν ξεκάθαρο τι είχε. Μετά τον έφεραν σε εμάς. Πήγαμε στον γιατρό, όμως ακόμη δεν υπάρχει διάγνωση καθώς δεν υπάρχει ακριβής εξέταση. Ή καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό», ανέφερε η Κοζίρεβα.

Στο καταφύγιο ζουν επίσης γάτες που έχουν χάσει την όρασή τους, είτε σε κάποιο ποσοστό είτε εξολοκλήρου, ζώα με ακρωτηριασμένα μέλη ή σοβαρά τραύματα.

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου αποκατάστασης ελπίζει σύντομα να υπάρξει βοήθεια γιατί το καταφύγιο έχει ανάγκη από φάρμακα, τροφή για τα ζώα και χρήματα για εγχειρήσεις σε κτηνιατρικές κλινικές

Έχει απευθυνθεί σε διάφορους διοικητικούς φορείς για υποστήριξη όμως ακόμη δεν έχει καμία ανταπόκριση.

Πηγή : sputniknews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το