Δήμος Δίου Ολύμπου – Με περισσότερα σημεία ανακύκλωσης
Μοιραστείτε το

 

Μετά την δημιουργία δικτύου πράσινων κάδων (για τα κοινά οικιακά απορρίμματα), επεκτείνεται το δίκτυο ανακύκλωσης με την προσθήκη νέων σημείων στη Βροντού, το Λιτόχωρο (2), τη Λεπτοκαρυά και τον Πλαταμώνα.

«Εκεί βρίσκονται μπλε κάδοι για τα ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο αλλά και κάδος για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων», αναφέρει ο Δήμος Δίου Ολύμπου.

«Σε εκείνους τους κάδους», υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ο Δήμος, «ΔΕΝ ρίχνουμε άλλα σκουπίδια. Συνεισφέρουμε όλοι μας ώστε να γίνει σωστά η ανακύκλωση, σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία ακυρώνεται, μαζί με τον κόπο όσων προσπαθούν να την κάνουν με τον κατάλληλο τρόπο.»

Τα νέα σημεία όπου βρίσκονται οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης είναι:

  • Στη Βροντού: απέναντι από το Σπιτάκι.
  • Στο Λιτόχωρο (δύο σημεία): στο παρεκκλήσι του Κοσμά του Αιτωλού και στο Γυμνάσιο.
  • Στη Λεπτοκαρυά: στα παλιά Σφαγεία.
  • Στον Πλαταμώνα: απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο.

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου σημειώνει πως ισχύουν παράλληλα και τα σημεία που έχουν ήδη ανακοινωθεί και όπου συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά τους τελευταίους μήνες. Σταδιακά, και όσο το εγχείρημα της ανακύκλωσης υλοποιείται σωστά, θα ανακοινωθούν νέα σημεία ανακύκλωσης και σε άλλες κοινότητες, καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή : eptanews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το