Δήμος Διδυμοτείχου: Ολοκληρώθηκε η δράση κτηνιατρικής φροντίδας
Μοιραστείτε το

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου στο Δήμο Διδυμοτείχου, η δράση παροχής κτηνιατρικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα με την συνεισφορά της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Εννέα κτηνίατροι, μέλη της Ε.Δ.Κ.Ε, παρευρέθηκαν στο Διδυμότειχο, όπου πραγματοποιήσαν εμβολιασμούς και στειρώσεις σε 50 αρσενικούς σκύλους. Η συλλογή των ζώων και η μετεγχειρητική φροντίδα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Διδυμοτείχου και φιλόζωους δημότες εθελοντικά, ενώ για της επεμβάσεις παραχωρήθηκε από την κα Ιουλία Απότα το ιδιωτικό της ιατρείο.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ίδρυσε μια ομάδα φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Σκοπό της ομάδας αποτελεί η άμεση συνεισφορά στην εξομάλυνσή της κατάστασης, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Στόχος του δήμου να διασφαλιστεί η υγεία και ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων μέχρι την δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου το οποίο θα επιτρέπει τον Δήμο να παρέχει σταθερά κτηνιατρική φροντίδα.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ

Πηγή : didymoteicho.net


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το