Δήμος Καμένων Βούρλων: Ενημέρωση για τα αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Τι πρέπει να κάνουν οι δημότες Καμένων Βούρλων σε περίπτωση που αντιληφθούν επιθετικό αδέσποτο, αλλά και με τα δικά τους κατοικίδια, ενημερώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Καμένων Βούρλων, Γιάννης Σοσώνης.

Οι κάτοχοι δεσποζόμενων ζώων θα πρέπει να τα τσιπάρουν, καθώς θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι με σκάνερ σε όλα τα ζώα (αδέσποτα και δεσποζόμενα). «Σε περίπτωση μη ύπαρξης τσιπ σε δεσποζόμενα ζώα θα επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις», προειδοποιεί ο κ. Σοσώνης.

Αναφορικά με τα αδέσποτα ο Πρόεδρος της Επιτροπής σημειώνει ότι «περισυλλέγονται από το Δήμο, στειρώνονται,αποπαρασιτόνονται, τσιπάρονται και επιστρέφουν στον τόπο που περισυλλέχθηκαν. Θα τοποθετηθούν ταΐστρες στα όρια των Κοινοτήτων του Δήμου μας, έτσι ώστε όσοι θέλουν να τα ταΐσουν, να πηγαίνουν στα συγκεκριμένα σημεία».

Τέλος, παρακαλεί τους πολίτες να ενημερώνουν την αρμόδια επιτροπή του Δήμου όταν παρατηρείται επιθετική συμπεριφορά ζώων και τραυματισμός και όχι απλώς για την ύπαρξη ζώων.

Πγή : lamiareport.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το