Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα
Μοιραστείτε το

Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή φροντίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ανταποκρινόμενος με συνέπεια στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνεχίζει να μεριμνά καθημερινά για την προστασία των ζώων, την τήρηση των κανόνων ευζωίας καθώς και την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου, ανακοινώνει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τα αδέσποτα ζώα με μια σειρά από στοχευμένες δράσεις:

Αύξηση των σημείων σίτισης σε διάφορα σημεία της πόλης και της υπαίθρου με τοποθέτηση νέων ταϊστρών και ποτιστρών στα εξής σημεία:

  • Ανεμόμυλος [δίπλα από την παιδική χαρά] Γαρίτσα [δίπλα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού] Παρκάκι στην οδό Κολοκοτρώνη [περιοχή δικαστηρίων] Δίπλα από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου (Καρβουνιάρη)
  • Πάνω Πλατεία, πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες
  • Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ιονίου Βουλής (δίπλα από το ταξιδιωτικό γραφείο Ι. Βερνάρδη)
  • Μαντούκι (στο πάρκο, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού)
  • Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο)
  • Κουλίνες
  • Τεμπλόνι (δύο σημεία με ταΐστρες)

Ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας ζωοτροφών.

Έκδοση βεβαιώσεων μετακίνησης σε μέλη Φιλοζωικών Σωματείων για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των σημείων σίτισης με ξηρά τροφή, μετά τον περιορισμό των μέτρων κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή σύμβασης έργου με ιδιώτη κτηνίατρο η οποία προβλέπει την στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης καθώς και την ολιγοήμερη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων ως την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εθελοντές που ενδιαφέρονται για την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης που αφορά στην τροφοδοσία των σημείων σίτισης με ξηρά τροφή, μπορούν να απευθυνθούν καθημερινά, 09.00 – 14.00, στο τηλέφωνο 26610 32779.

Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το