Δήμος Σερρών: Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων
Μοιραστείτε το

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της εκ Νόμου αρμοδιότητάς του στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, και με την πολύτιμη συνεργασία της Διεθνούς Φιλοζωικής Οργάνωσης «Κτηνίατροι Σε Δράση», υλοποιεί πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει τη στείρωση, τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή όλων των ζώων του προγράμματος στη βάση δεδομένων.

Το δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων, θα υλοποιηθεί απ’ τις 16 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2020 απ’ τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Οργάνωσης «Κτηνίατροι Σε Δράση», στο δημοτικό κτήριο της κοινότητας Κάτω Ορεινής Σερρών.

Τα αδέσποτα ζώα, θα μεταφέρονται στο χώρο των στειρώσεων απ’ το συνεργείο του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (ΦΟΣ). Η δε διαδικασία, θα συντονίζεται και θα επιτηρείται αυστηρά απ’ το Δήμο Σερρών και, συγκεκριμένα, απ’ την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι φιλοζωικοί Σύλλογοι που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο πρόγραμμα, να ενημερώσουν το Δήμο, στο τηλέφωνο 2321350542, απ’ τις 09:00 έως τις 13:00, ή την Οργάνωση «Κτηνίατροι Σε Δράση», στο τηλέφωνο 6989860166, από τις 18:00 έως τις 20:00 καθημερινά, ώστε να οργανωθεί η μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο χώρο των στειρώσεων.

Πηγή : infonews24.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το