Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η δράση των δακτυλιώσεων
Μοιραστείτε το

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ενημέρωσε, πως η δράση των δακτυλιώσεων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Σε κανονικές συνθήκες στην αρχή της νέας εβδομάδας, θα ήταν και η αρχή της φθινοπωρινής περιόδου δακτυλίωσης πουλιών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων.

Τα δίχτυα θα ήταν στημένα και στο τραπέζι δακτυλίωσης, χάρακες, πένσες δακτυλίωσης, δαχτυλίδια, πρωτόκολλα και ζυγαριές θα περίμεναν τα πρώτα πουλιά.

Δυστυχώς όμως, λόγω των τρεχόντων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία COVID-19, αποφασίστηκε να μην γίνουν δεχτεί άλλοι εθελοντές στον Σταθμό και η δράση των δακτυλιώσεων να μην πραγματοποιηθεί, συνεχίζοντας μόνο αυτή της παρακολούθησης της μετανάστευσης των αρπακτικών πουλιών και την παρακολούθηση της μετανάστευσης με την μέθοδο της απευθείας παρακολούθησης του φεγγαριού.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ελπίζει ότι την ερχόμενη άνοιξη να έχουνε και πάλι τη χαρά να υποδεχτούνε στα Αντικύθηρα τόσο τους εθελοντές όσο και τους ανοιξιάτικους μετανάστες!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σελίδα Facebook
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ιστοσελίδα

Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το