Δηλητηρίασαν αδέσποτα στο Νεοχώρι Αλιάρτου
Μοιραστείτε το

Με αφορμή δημόσια καταγγελία Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, με σημαντική δράση στην προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, ότι άγνωστοι δράστες δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα στην κοινότητα Νεοχωρίου, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε την πράξη, καθώς και τους άγνωστους, έως τώρα, δράστες.

Σε επικοινωνία του ο Δήμαρχος με τον Διοικητή του Α.Τ. Αλιάρτου ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανεύρεση των δραστών και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να υποβάλει μήνυση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας, ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας και δημιουργείται κυρίως, από την ανευθυνότητα πολιτών οι οποίοι εγκαταλείπουν τα δεσποζόμενα ζώα τους ή δεν φροντίζουν για τη στείρωσή τους,καθώς και από την έλλειψη σχετικών υποδομών.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε στους Δημότες μας ,πως στο Δήμο μας είναι σε ισχύ Πρόγραμμα περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων και σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους μπορούν να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη υλοποίησή του.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση δηλητηρίων για την εξόντωση των ζώων, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, αλλά δημιουργεί ενδεχομένως και κινδύνους για ανθρώπους και σίγουρα είναι προσβολή στον πολιτισμό μας.

Ζητούμε από τους Δημότες μας να δείξουν αποστροφή σε τέτοιες πρακτικές και να συνεργαστούν με το Δήμο, μέσω των προέδρων των κοινοτήτων, για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους φροντίζοντάς τα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Πηγή : asopichos.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το