Δηλητηρίασαν και σκότωσαν άλογα και σκυλιά στο Δάτο
Μοιραστείτε το

2 νεκρά άλογα εντός Ακαδημίας Ιππασίας που λειτουργεί στην περιοχή και 6 νεκρά σκυλιά εντός του χωριού μέσα σε 24 ώρες!

Αποτρόπαια περιστατικά λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στα όρια του Δήμου Καβάλας με απανωτές δηλητηριάσεις ζώων στην περιοχή του Δάτου στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με θλιβερό, μέχρι στιγμής, απολογισμό 2 νεκρά άλογα και 6 νεκρά σκυλιά.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020, οι ιδιοκτήτες της Ακαδημίας Ιππασίας που λειτουργεί στο Δάτο διαπίστωσαν κάποια από τα συνολικά 10 άλογα ότι παρουσιάζουν συμπτώματα δηλητηρίασης. Άμεσα επικοινώνησαν με τους κτηνιάτρους (από Θεσσαλονίκη) που τα παρακολουθούν και δόθηκαν τηλεφωνικές οδηγίες για πρώτες βοήθειες.

Μέχρις ότου καταφθάσουν από τη συμπρωτεύουσα οι κτηνίατροι, δυστυχώς 2 από τα ζώα, δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν. Τέσσερα άλογα φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και άλλα τέσσερα παρακολουθούνται και λαμβάνουν ειδική θεραπεία.

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε κτηνίατρος από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στα 2 νεκρά άλογα διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού, 6 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρεθεί δηλητηριασμένα εντός του οικισμού τις τελευταίες 24 ώρες! Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις δυο μέρες πριν κάποιος ή κάποιοι (;) προσπάθησαν να δηλητηριάσουν και τον σκύλο-φύλακα της Ακαδημίας Ιππασίας, αλλά με την έγκαιρη αντίδραση των ιδιοκτητών, το ζώο τελικά σώθηκε.

Πηγή : kavalapost.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το