Διάσωση-Απεγκλωβισμός γατούλας που είχε γεννήσει στις γραμμές του Προαστιακού
Μοιραστείτε το

06/06/2020

Ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιεύσης για έκκληση Διάσωσης – Απεγκλωβισμού γατούλας που είχε γεννήσει πριν από ένα μήνα τα μωράκια της μέσα στις γραμμές του Προαστιακού σταθμού στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Καθότι επείγον περιστατικό, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν τα μωράκια από τα διερχόμενα τρένα και γνωρίζοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς είχαμε αντιμετωπίσει, παρόμοιο περιστατικό, στις γραμμές του Προαστικού, στην Δουκίσης Πλακεντίας, ακριβώς πριν έναν χρόνο (με τον τρίποδο γατούλη), αρχίσαμε εσπευσμένα τα τηλέφωνα, για να πάρουμε την απαραίτητη άδεια και να αποκτήσουμε πρόσβαση στις γραμμές, αργά την νύχτα, που σταματάνε τα δρομολόγια.

Μέσα σε δυο ώρες τελικά, ήρθε η απαραίτητη άδεια από τα κεντρικά και μετά από επικοινωνία με τον κ. Λυμπερόπουλο, που τον ευχαριστούμε θερμά, κανονίστηκε συνάντηση με τον κ. Μπάμπη Τριανταφύλλου, στις 23:00 την ώρα που σταματάνε τα δρομολόγια για τον Απεγκλωβισμό και την Διάσωση της μανούλας, αλλά και των μωρών της, που μόλις είχανε ανοίξει τα ματάκια τους και κινδύνευαν άμεσα πάνω στις γραμμές .

Με το που φτάσαμε στην αποβάθρα του σταθμού, εντοπίσαμε την μανούλα να θηλάζει τα μωρά της και αναμέναμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, συνολικά 7 Διασώστες, για να οργανώσουμε την επιχείρηση διάσωσης.

Αρχικά τοποθετήθηκε γατοπαγίδα, για να πιαστεί η μανούλα και να μην στρεσαριστεί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν, διότι ήτανε ταισμένη από εθελοντές της περιοχής και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον στο δόλωμα που τοποθετήθηκε εντός της παγίδας… Καταφέραμε μέσα σε λίγα λεπτά όμως, να προσεγγίσουμε και να πιάσουμε ένα γατομωράκι, αλλά δυστηχώς αυτό δημιούργησε κάποια μικρή αναστάτωση, διότι τρόμαξαν τα υπόλοιπα τρία και κρύφτηκαν κάτω από τα κουτιά προφύλαξης καλωδίων υψηλής τάσης.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις, προσεγγίσαμε τα μικρά γατάκια, 3 στον αριθμό και μπορέσαμε να τα εγκλωβίσουμε σε ενα μικρό διαμέρισμα κάτω από τα κουτιά των καλωδίων, όπου εν συνεχεία τα περισυλλέξαμε με λίγη δυσκολία, καθώς ήτανε πολύ τρομαγμένα.

Μετά και για δυό ώρες περίπου, συνεχίσαμε την έρευνα, διότι και η μαμά γατούλα είχε τρομάξει και είχε απομακρυνθεί από το σημείο, καταφέραμε να την εντοπίσουμε στην απέναντι μεριά, από εκεί που είμασταν αρχικά και αρχίσαμε να την προσεγγίζουμε, καθώς έπρεπε να πιαστεί άμεσα, για να μην μείνουν τα μικρά μόνα τους και επιτέλους, να στειρωθεί, όταν περάσει λίγος καιρός.

Η γάτα, καθώς τρομαγμένη και αυτή, μπήκε μέσα στα κουτιά των καλωδίων, όπου μετά απά συντονισμένη προσπάθεια 6 Διασωστών, της ομάδας μας, καταφέραμε να την εγκλωβίσουμε και να την οδηγήσουμε με ασφάλεια και χωρίς να την στρεσάρουμε καθόλου, εντός παγίδας, που είχαμε προσαρμόσει στα κουτιά των καλωδίων.

Για άλλη μια φορά, το περιστατικό είχε αίσιο τέλος και 5 ψυχούλες διασώθηκαν και απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, από τις γραμμές του Προαστιακού και πλέον δεν κινδυνεύουν, καθώς είναι σε προσωρινή φιλοξενία. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο περιστατικό και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά τα κεντρικά του ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απαραίτητη άδεια που μας εξασφάλισαν, τον κ. Λυμπερόπουλο, που χωρίς αυτόν, τίποτα δεν θα είχε γίνει και τον κ. Μπάμπη Τριανταφύλλου, για την άψογη συνεργασία του, καθώς και για την υπομονή του, που επιχειρούσαμε τόσες ώρες μέσα στις γραμμές.

Ευχαριστούμε πολύ την SAVE Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης και τις κυρίες Άντζυ και Ειρήνη που παρευρέθηκαν στο περιστατικό, παρέλαβαν την γατοοικογένεια, την φιλοξένησαν, μέχρι το πρωί, για να μεταφερθεί εν συνεχεία σε εκ νέου φιλοξενία .

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το