Δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες για ενίσχυση απόρων-σίτιση αδέσποτων ζώων
Μοιραστείτε το

«Την περίοδο αυτή υπάρχει ο μηχανισμός του κράτους που προσπαθεί να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας, αλλά υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας που συμβάλλει καθοριστικά με δωρεές που φτάνουν σε πολύ μεγάλα ποσά» επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Σχετικά με τις νέες δράσεις που σχεδίασε το υπουργείο, ο κ. Λιβάνιος τόνισε, ότι «δημιουργήσαμε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες στις οποίες μπορεί κάθε πολίτης ή εταιρεία εάν θέλει να καταθέσει την προσφορά του, είτε για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε για τα αδέσποτα της περιοχής τους. Η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη, ο καθένας κάνει την προσφορά του και στη συνέχεια το υπουργείο σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κάνει την κατανομή σε όλη τη χώρα. Είναι το citysolidarity.gov.gr και το animalsolidarity.gov.gr

Ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «η προσφορά μπορεί να έχει και τοπικό χαρακτήρα -ιδιαίτερα στο κομμάτι της σίτισης των αδέσποτων ζώων- αλλά μπορεί να περικλείει και στήριξη ευρύτερων κοινωνικά ομάδων με παροχή τροφίμων ή υπηρεσιών, που φθάνει στους αποδέκτες μέσω της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι». Ειδικά για τους αστέγους έχει ζητηθεί από τους δήμους να μεριμνήσουν για τη φιλοξενία τους είτε σε ξενοδοχεία είτε να τους παρέχεται στέγαση σε άλλους χώρους».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το