Εγκλωβισμένη γατούλα σε φρεάτιο στο Κερατσίνι (5/8/2020)
Μοιραστείτε το

05/08/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένη γατούλα σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Κερατσινίου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τρεις διασώστες της ομάδας μας και διαπιστώσαμε ότι η γατούλα κρυβόταν μέσα στη σωλήνα του φρεατίου η οποία οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό.

Προς έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από περιοίκους ότι η γάτα ήταν εγκλωβισμένη στο φρεάτιο ενάμιση μήνα (!) περίπου και όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων εκεί να την απεγκλωβίσουν ακόμη και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής είχαν πέσει στο κενό.

Η γατούλα λοιπόν μάθαμε ότι τόσο καιρό σιτιζόταν από μια κυρία η οποία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την κρατήσει στη ζωή, ρίχνοντάς της καθημερινά φαγητό από πάνω μέσα στο φρεάτιο.

Άμεσα λοιπόν μετακινήσαμε τη σχάρα του φρεατίου με προσοχή και τοποθετήσαμε παγίδα με σαρδελίτσα. Η γατούλα ήταν πάρα πολύ επιφυλακτική και παρέμενε κρυμμένη στη σωλήνα αλλά μετά από αρκετή ώρα αναμονής επί τέλους μπήκε στην παγίδα και την ανασύραμε με ασφάλεια.

Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνιατρείο για κλινικό έλεγχο καθώς ήταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένη, με ακατάσχετη διάρροια, κομμένη ουρά και μέσα στη δυσοσμία.

Όμως το δράμα της δεν σταματάει εδώ… Στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε πως η γατούλα ήταν έγκυος ετοιμόγεννη και κυοφορούσε ένα μωράκι μεγάλο σε μέγεθος, το οποίο ανά πάσα στιγμή θα γεννούσε και βάσει της κτηνιατρικής εκτίμησης η γάτα βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο δυστοκίας, λόγω του μεγέθους του μωρού, που θα οδηγούσε στον μοιραίο της θάνατο. Κατόπιν χειρουργείου μητέρα και μωράκι σώθηκαν και αυτή τη στιγμή είναι και οι δυο ασφαλείς και παραμένουν στο κτηνιατρείο.

Η συγκίνησή μας στη θέα της μάνας αγκαλιά με το μωράκι της είναι απερίγραπτη. Από το σκοτάδι της καταδίκης εκείνου του φρεατίου, δυό ψυχές ανασύρθηκαν στο φως και μαζί αναγεννήθηκαν.

Μέλη μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια Ελένη Κοντέ, Κυριάκος Καρλαφτόπουλος, Χρήστος Σολακιάν

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το