Εγκλωβισμένο γατάκι σε κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων στα Βριλήσσια
Μοιραστείτε το

16/08/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων στην περιοχή των Βριλησσίων.

Άμεσα και ενώ βρισκόταν σε άλλο, εν εξελίξει περιστατικό, έσπευσε στο σημείο διασωστρια της ομάδας μας.

Στο σημείο είχαν ήδη γίνει προσπάθειες απεγκλωβισμού του μικρού, ακόμη και με δίχτυ, που είχαν ρίξει κάτω άνθρωποι της περιοχής, προκειμένου να ανεβεί το γατάκι αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Κατόπιν ελέγχου εντοπίσαμε το μωράκι να κλαίει, από τον κεντρικό αγωγό, στο ύψος ακριβώς κάτω από τη σωλήνα του φρεατίου από όπου είχε αρχικά πέσει.

Κατόπιν επικοινωνίας των φιλόζωων ανθρώπων της περιοχής, που ενδιαφέρθηκαν με την πολιτική προστασία και κατόπιν ενημέρωσης και του αντιδημάρχου, στο σημείο έσπευσε όχημα της ΕΥΔΑΠ.

Οι εξαιρετικά συνεργάσιμοι άνθρωποι της ΕΥΔΑΠ, άνοιξαν με ειδικά εργαλεία το καπάκι του κεντρικού αγωγού, το οποίο βρισκόταν αρκετά μέτρα μακρυά από το επίμαχο φρεάτιο και παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, η διασώστριά μας, κατέβηκε στον αγωγό με προσοχή και εντόπισε το μωράκι στα τρία μέτρα μακρυά της να κλαίει.

Λόγω των θορύβων, στην προσπάθεια να ανοιχτεί το καπάκι, το μωρό είχε τρέξει αρκετά πιο μακρυά από το αρχικό σημείο στο οποίο βρισκοταν.

Το μωράκι που σπάραζε απελπισμένα αποδείχθηκε εξαιρετικά συνεργάσιμο, ήρθε αμέσως προς το μέρος μας, το ασφαλίσαμε στα χέρια μας, το βάλαμε αμέσως σε παγίδα και ανασύρθηκε με ασφάλεια. Κατόπιν, το αξιολάτρευτο μικρό, που άρχισε να μας χουρχουρίζει και να αποζητά τα χάδια, μεταφέρθηκε σε κλουβάκι και το ανέλαβε η κυρία που μας ενημέρωσε.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Μέλος της ομάδας μας που συνέδραμε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού: Έλεν Κοντογεωργίου

A R T – A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το