Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στην Νίκαια
Μοιραστείτε το

26/06/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Νίκαιας.

Πληροφορηθήκαμε ότι το γατάκι για τρείς ημέρες τουλάχιστον βρισκόταν στο επίμαχο φρεάτιο επί της γέφυρας της Πέτρου Ράλλη σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο.

Το μικρό μας ενημέρωσαν ότι αρχικά ακουγόταν να κλαίει από ακαθόριστο σημείο και ξαφνικά εντοπίστηκε να ανεβοκατεβαίνει στο φρεάτιο από όπου και τελικά ακουγόταν και κατόπιν δεν ξαναεμφανίστηκε στην επιφάνεια και σταμάτησε να ακούγεται.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τρεις Διασώστες της ομάδας μας και πραγματοποίησαν έλεγχο για να εντοπιστεί το γατάκι. Με την χρήση καλεσμάτων ακούσαμε το μικρό να μας απαντά με εξαντλημένη φωνούλα που ακουγόταν μέσα από τη σωλήνα του φρεατίου.

Άμεσα κλήθηκε η τροχαία η οποία κατέφθασε στο σημείο εντός ολίγων λεπτών και πραγματοποίησε ανάσχεση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της γέφυρας.

Μετακινήσαμε με προσοχή τη σχάρα του φρεατίου, το οποίο είχε μεγάλο βάθος, και τοποθετήσαμε παγίδα εντός κατεβάζοντας την με σχοινί.

Περιμέναμε αρκετή ώρα επιμένοντας με καλέσματα για να προσελκύσουμε το γατάκι να βγει έξω. Υπήρχε ο φόβος μήπως το μικρό δεν μπορούσε να μετακινηθεί από την εξάντληση και δεν είχαμε αποκτήσει ακόμη καμία οπτική επαφή.

Ξαφνικά είδαμε το γατάκι να βγαίνει από τον αγωγό διστακτικά.

Μετά από αρκετή ώρα και με την ταυτόχρονη υποστήριξη της τροχαίας που παρέμεναν μαζί μας στο σημείο έχοντας κλείσει την κυκλοφορία, το γατάκι άρχισε να πλησιάζει την παγίδα στην οποία μπήκε και πιάστηκε με ασφάλεια.

Το γατάκι φιλοξενείται προσωρινά και ψάχνει το παντοτινό του σπιτάκι.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο, καθώς επίσης και την τροχαία Δυτικής Αττικής και το πλήρωμα του περιπολικού της νυχτερινής βάρδιας.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το