Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στην περιοχή της Νίκαιας
Μοιραστείτε το

17/06/2020

Λάβαμε επείγουσα κλήση για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Νίκαιας.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο ένας Διασώστης της ομάδας μας και εντόπισε το επίμαχο φρεάτιο του οποίου η σχάρα ήταν ήδη μετακινημένη πριν την άφιξή μας στο σημείο.

Κάποιοι περίοικοι προφανώς την είχαν σηκώσει και διαπιστώθηκε ότι είχαν ρίξει μέσα σεντόνι επάνω στη μάταιη προσπάθεια τους να βοηθήσουν το μωρό.

Το γατάκι δεν ακουγόταν. Και στο σημείο δεν υπήρχε ψυχή. Κανείς άλλος δεν ήταν παρόν, ούτε καν η κυρία που μας είχε ενημερώσει, η οποία μας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί στην προσπάθεια ούτε θα μπορούσε να αναλάβει το γατάκι σε περίπτωση που ανασυρθεί διότι για διάφορους λόγους δεν είχε τη δυνατότητα.

Το φρεάτιο ήταν ακριβώς δίπλα σε φανάρι και οι θόρυβοι των μηχανών εκκωφαντικοί.

Μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασε στο σημείο και δεύτερος Διασώστης της ομάδας μας μαζί με εθελοντή της ομάδας Cat Rescue Athens τον κύριο Νίκο Κατσαφάδο, ο οποίος διατέθηκε να έρθει να συνδράμει στην προσπάθεια.

Το γατάκι δυστυχώς δεν είχε ακουστεί μέχρι εκείνη την στιγμή παρά τα καλέσματα μας.

Επιμείναμε με το χέρι μας παρατεταμένο μέσα στο δωμάτιο του φρεατίου για να ακούσει το μωρό τα καλέσματα μέσα σε όλους αυτούς τους θορύβους της κίνησης.

Ώσπου ξαφνικά, ακούσαμε ένα υπόκωφο νιαούρισμα το οποίο ερχόταν από το χείλος της σωλήνας που οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό.

Ετοιμάσαμε άμεσα παγίδα και την κατεβάσαμε με προσοχή στο δωμάτιο του φρεατίου το οποίο ήταν αρκετά βαθύ.

Το γατάκι νιαούριζε απαντώντας στα καλέσματα αλλά δεν είχαμε ακόμη αποκτήσει οπτική επάφή. Υπήρχε ο φόβος ότι ήταν τραυματισμένο από την πτώση και λόγω του μεγάλου βάθους του φρεατίου.

Ξαφνικά είδαμε το κεφαλάκι του να ξετρυπώνει από τη σωλήνα φευγαλέα και αμέσως στο άκουσμα των μηχανών ξανατρύπωσε εντός της. Μετά από πολύωρη αναμονή, και συνεχόμενα καλέσματα, το γατάκι ξαναβγήκε και άρχισε με βουλιμία να τρώει την σαρδελίτσα μπαίνοντας σιγά σιγά μέσα στην παγίδα όπου και επιτέλους πιάστηκε με ασφάλεια.

Ανασύρθηκε στο φως ατενίζοντας πια ένα ελπιδοφόρο μέλλον, νικώντας το σκοτάδι και τον θάνατο, ανατρέποντας εκείνη την ζοφερή του καταδίκη.

Ένα μαρτύριο που διήρκεσε τέσσερις ημέρες τουλάχιστον, από ότι μάθαμε μετά τον απεγκλωβισμό του, κατόπιν μαρτυρίας κατοίκου της περιοχής, ο οποίος με ανάλγητο ύφος μας πληροφόρησε ότι το γατάκι ήταν πεσμένο εκεί μέσα τέσσερις ημέρες.

Το μωράκι βρίσκεται τώρα σε προσωρινή φιλοξενία από τον κύριο Νίκο και την φροντίδα του ανέλαβε η Cat Rescue Athens.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το