Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στην περιοχή του Αμαρουσίου (17/7/2020)
Μοιραστείτε το

17/07/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας από πολίτες και από την φιλοζωϊκή Αμαρουσίου Σ.Ω.Φ.Ι.Α., για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι, τουλάχιστον δυό μηνών, σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου, στην οδό Νερατζιωτίσσης.

Το γατάκι όπως πληροφορηθήκαμε ήταν πάνω από 3 μέρες εγκλωβισμένο μέσα στο φρεάτιο, με άμεσο κίνδυνο της ζωής του, είχαν γίνει και άλλες προσπάθειες για την Διάσωσή του, άλλα δυστυχώς κρυβότανε μέσα στους αγωγούς τρομαγμένο.

Άμεσα και από την λήψη του σήματος, μέσα σε λίγα λεπτά μετέβη στο σημείο διασώστης μας που βρισκόταν στην περιοχή.

Αφού πραγματοποιήσαμε έλεγχο και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες ως προς την διασφάλιση μας στο οδόστρωμα, με σήμανση και κώνους που τοποθετήθηκαν για την περίμετρο, ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός του ζώου.

Στο σημείο κατέφθασε και δεύτερος διασώστης της ομάδας μας για λόγους ασφαλείας, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή, το γατάκι κρυβόταν στην κάθετη σωλήνα που επικοινωνεί με τον κεντρικό αγωγό ομβρίων.

Με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις, για να μην τρομάξει το γατάκι περισσότερο και πέσει στον κεντρικό αγωγό ομβρίων, ανοίξαμε την σχάρα, όπου χρησιμοποιήσαμε ηχητικά καλέσματα για να το ωθήσουμε να βγει προς τα έξω και μετά από λίγα λεπτά, αποκτήσαμε οπτική επαφή καθώς έβγαινε επιφυλακτικά προς τα έξω.

Μετά από λίγα λεπτά αναμονής του, Διασώστης εντός του φρεατίου με απόλυτα συντονισμένες ενέργειες και ήρεμες κινήσεις, κατάφερε και έπιασε το γατάκι με ειδικά γάντια και το ασφαλίσαμε στην παγίδα μας.

Το γατάκι το παρέλαβαν εθελόντριες από την ΣωΦιΑ Φιλοζωϊκή Αμαρουσίου μαζί με την Μελίνα Λ. που ανέλαβε την περίθαλψη του ζώου.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια, επίσης ευχαριστούμε πολύ την Φιλοζωϊκή Αμαρουσίου Σ.Ω.Φ.Ι.Α.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το