Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στον Γέρακα (27/7/2020)
Μοιραστείτε το

27/07/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Γέρακα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυό Διασώστες της ομάδας μας και κατόπιν χρήσης καλεσμάτων το γατάκι εντοπίστηκε να κλαίει μέσα από τη σωλήνα του επίμαχου φρεατίου.

Κρίθηκε απαραίτητη η χρήση παγίδας διότι το μωράκι ήταν πολύ τρομαγμένο και δεν προσεγγιζόταν. Μετακινήσαμε τη σχάρα του φρεατίου και τοποθετήσαμε εντός παγίδα με σαρδελίτσα. Με την βοήθεια των καλεσμάτων το μικρούλι διέσχισε την σωλήνα και έφτασε στο δωμάτιο του φρεατίου αλλά προχώρησε πίσω από την παγίδα και έκατσε εκεί κοιτάζοντας προς τα επάνω κλαίγοντας σπαρακτικά.

Με προσεκτικές κινήσεις λοιπόν κατεβήκαμε στο δωμάτιο του φρεατίου, αφού φράξαμε πρώτα την είσοδο της σωλήνας για ασφάλεια, και με λεπτές κινήσεις και με τη χρήση απόχης προσεγγίσαμε το μωράκι και το ασφαλίσαμε στα χέρια μας.

Το γατάκι δέχθηκε άμεσα φροντίδα και υιοθετήθηκε από ανθρώπους της περιοχής που μας ενημέρωσαν για το περιστατικό. Μια ολόκληρη γειτονιά είχε κινητοποιηθεί για τη διάσωσή του μικρού, το οποίο είχε περάσει πολλές ημέρες ταλαιπωρίας καθώς πληροφορηθήκαμε ότι για δυο ημέρες βρισκόταν πεσμένο στο επίμαχο φρεάτιο και για άλλες δυο ημέρες πριν εγκλωβισμένο σε μηχανή αυτοκινήτου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το