Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στο Αιγάλεω (14/7/2020)
Μοιραστείτε το

14/07/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αιγάλεω.

Πληροφορηθήκαμε ότι το γατάκι βρισκόταν εκεί τουλάχιστον δέκα ημέρες και είχαν γίνει προσπάθειες απεγκλωβισμού του αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο Διασώστρια της ομάδας μας και κατόπιν ελέγχου με καλέσματα το γατάκι εντοπίστηκε να κλαίει εξασθενημένο εντός της σωλήνας του επίμαχου φρεατίου που οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό.

Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μετακινηθεί η σχάρα και να τοποθετηθεί παγίδα στο δωμάτιο του φρεατίου το οποίο και έγινε με εξαιρετική προσοχή διότι το σημείο ήταν ιδιαζόντως επικίνδυνο λόγω της μεγάλης κίνησης των διερχόμενων φορτηγών και αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο σημείο βιομηχανικής ζώνης όπου βρισκόταν το φρεάτιο.

Οι θόρυβοι ήταν εκκωφαντικοί λόγω της κίνησης και το γατάκι παρέμενε για ώρα κρυμμένο στη σωλήνα όντας τρομοκρατημένο.

Με τη χρήση καλεσμάτων και όταν πλέον η κίνηση μειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας το γατάκι εμφανίστηκε δειλά δειλά στο χείλος της σωλήνας και αρχίζοντας να τρώει τη σαρδελίτσα μπήκε επιτέλους στην παγίδα και πιάστηκε με ασφάλεια.

Το μικρό το ανέλαβαν οι κοπέλες που μας ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Ευχαριστούμε πολύ όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το