Εγκλωβισμένο γατάκι σε φρεάτιο στο Ψυχικό
Μοιραστείτε το

15/06/2020

Ενημερωθήκαμε, για εγκλωβισμένο μικρό γατάκι, το πολύ δυό μηνών, το οποίο είχε πέσει σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, στην περιοχή του Ψυχικού, σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν, δυό Διασώστες της ομάδας μας και μέσα σε λίγα λεπτά, βρεθήκαμε στο Σημείο, για να συνδράμουμε στην Διάσωση και τον Απεγκλωβισμό του μικρού γατιού.

Ο κύριος που μας ειδοποίησε, είχε ειδοποιήσει αρχικά και την Ε.Υ.Δ.Α.Π. και τους Ευχαριστούμε θερμά, που δεν έκαναν ενέργειες, παρά μόνο μας καθάρισαν την σχάρα του φρεατίου και αφαίρεσαν την ασφάλεια της σχάρας, για να ΄έχουμε ευκολότερα πρόσβαση μέσα στο φρεάτιο.

Με το που έφτασε, η ομάδα μας, στο περιστατικό και μέτα από έρευνα διαπιστώσαμε, ότι το φρεάτιο, είναι αρκετά βαθύ, πάνω από 5 μέτρα, καθώς ήτανε πάνω σε υπερηψωμένη διάβαση πεζών και οδηγούσε στον πάτο του, σε κεντρικό φρεάτιο ομβρίων από όπου περνούσαν και τα νερά από το δίκτυο των αγωγών.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή, εντοπίσαμε το μικρό γατάκι, να έχει πέσει από της τρύπες της σχάρας, πάνω στο τρίτο σκαλάκι που οδηγούσε στον πάτο του φρεατίου, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, ανταποκρινόμενο στα καλέσματα μας.

Στο σημείο που βρισκότανε το μικρό γατάκι, ήτανε άκρως επικίνδυνο, γιατί θα μπορούσε να γλιστρήσει και να πέσει από ύψος άνω των 5 μέτρων, στον κεντρικό αγωγό και να παρασυρθεί από τα νερά.

Μετά από προσεκτικές κινήσεις, αφαιρέσαμε την σχάρα, χωρίς να τρομάξει το μικρό γατάκι και μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήσαμε διείσδυση μέσα στον αγωγό και με συντονισμένες ενέργειες, καταφέραμε και το ασφαλίσαμε στα χέρια μας και εν συνεχεία, μεταφέρθηκε σε κλουβάκι μεταφοράς και το παρέλαβε ο κύριος που μας κάλεσε, για προσωρινή φιλοξενία και για θεραπεία για το ματάκι του το ένα που έχει κάποια μικρή μόλυνση.

Ευχαριστούμε πολύ, όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το