Εγκλωβισμένο γατακι σε φρεάτιο στην περιοχή του Αμαρουσίου (08/07/2020)
Μοιραστείτε το

08/07/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για εγκλωβισμένο μικρό γατάκι σε φρεάτιο αποστράγγισης ομβρίων υδάτων, στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Διασώστης μας που βρισκόταν στην περιοχή, άμεσα εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, ,μετέβη άμεσα στο σημείο για έλεγχο.

Προς έκπληξη μας, αντικρίσαμε ένα σύμπλεγμα σχαρών αποστράγγισης, ασφαλισμένες με μπετόβεργες, που επικοινωνούσαν με δυο ξεχωριστά ρείθρα τυφλού τύπου.

Το γατάκι βρισκόταν στον χώρο του ρείθρου σε βάθος 2 μέτρων περίπου, πλάτους μισού μέτρου και μήκους τουλάχιστον 11 μέτρων.

Κάθε προσέγγιση του ζώου δεν ήταν εφικτή καθώς οι σχάρες με τις έξτρα ασφάλειες θα ‘έπρεπε να ανοιχτούν με την παρέμβαση της νομαρχίας, ή θα έπρεπε να έρθει και δεύτερος Διασώστης στο σημείο με τα κατάλληλα εργαλεία, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και θορυβώδης, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να τρόμαζε το γατάκι και να πέρναγε στο κεντρικό φρεάτιο που είχε άμεση πρόσβαση.

Η μόνη πρόσβαση να ενεργήσουμε με ασφάλεια για το μικρό γατάκι ήταν από τα μικρά στενά ανοίγματα στο άνω σημείο του ρείθρου, δυστυχώς όμως δεν χώραγε ούτε μικρή γατοπαγίδα εντός.

Το γατάκι πεινασμένο, ανταποκρίθηκε αμέσως στην τοποθέτηση γατοτροφής και εν συνεχεία ο διασώστης μας έστησε αυτοσχέδια παγίδα, κάνοντας χρήση το στεφάνι της απόχης τοποθετημένο κατάλληλα .

Μέσα σε λίγα λεπτά το γατάκι μπήκε εντός της απόχης που ήτανε τοποθετημένο το φαγητό και την κατάλληλη στιγμή και με επιδέξιους χειρισμούς, καταφέραμε να το πιάσουμε στο δίχτυ και να το ανασύρουμε με ασφάλεια στην επιφάνεια εκτός των φρεατίων .

Το γατάκι το παρέλαβε η κυρία που μας ειδοποίησε και ανέλαβε την φροντίδα του και την φιλοξενία του.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το