Εγκλωβισμένο ενήλικο γάτο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στο Μοσχάτο
Μοιραστείτε το

04/02/20

Λάβαμε επείγουσα κλήση για εγκλωβισμένο ενήλικο γάτο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων με σφηνωμένο επάνω του τμήμα απροσδιορίστου σκεύους στην περιοχή του Μοσχάτου.

Άμεσα σπεύσαμε στο σημείο με έναν Διασώστη της ομάδας μας και πληροφορηθήκαμε ότι ο δύστυχος γατούλης βρισκόταν εκεί παγιδευμένος τουλάχιστον τρεις μέρες και έκλαιγε γοερά.

Με προσοχή κατεβήκαμε στο φρεάτιο. Ο γατούλης είχε κουλουριαστεί και βρισκόταν σε στάση άμυνας στο βάθος του φρεατίου ακίνητος και κολλημένος στον τοίχο, στρεσαρισμένος και παγωμένος από τον φόβο. Διαπιστώσαμε ότι μεγάλο κομμάτι πλαστικής συσκευασίας είχε σφηνώσει στο λαιμό του και το μπροστινό του πόδι είχε επίσης περάσει μέσα από το πλαστικό γεγονός το οποίο δυσχέραινε τις κινήσεις του και είχε προκαλέσει προφανή τραυματισμό καθώς διαφαινόταν αιμορραγία. Με προσοχή συρθήκαμε προς το μέρος του, τον προσεγγίσαμε και τον ασφαλίσαμε με την χρήση απόχης.

Κατόπιν άμεσης συνεννόησης ο γάτος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνιατρικό κέντρο όπου του αφαιρέθηκε το πλαστικό και έλαβε όλη την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Ευχαριστούμε πολύ τις εθελόντριες Giota Malliou και Polia Iskarova απο τις Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices που κινητοποιήθηκαν, μας ειδοποίησαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διάσωση του γατούλη, καθώς και όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και προσέφεραν κάθε βοήθεια.

Έκκληση υιοθεσίας για τον μικρό γίνεται από απο τις Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices για να μην καταλήξει πάλι στο δρόμο μετά από όλο αυτό που πέρασε.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το