Εγκλωβισμένο μωρό γατάκι
Μοιραστείτε το

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε ρείθρο αποστράγγισης υδάτων στην οδό Πατησίων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τέσσερις Διασώστες της ομάδας μας όπου μετά απο ενδελεχή έρευνα εντοπίσαμε το μικρό γατάκι να κάθεται τρομαγμένο στο δωμάτιο του αγωγού. Με προσοχή ανοίξαμε το καπάκι του φρεατίου για να αποκτήσουμε πρόσβαση εντός και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας διεισδύσαμε στον κεντρικό αγωγό που είχε βάθος άνω των πέντε μέτρων σε αντίθεση με τα συνηθισμένα φρεάτια που έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς .

Το γατάκι έκλαιγε σπαρακτικά ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Μετά απο λίγα λεπτά το εντοπίσαμε εντός του υπερυψωμένου από τον πάτο του φρεατίου ρείθρου το οποίο είχε μεταλλικό κλείστρο που ήταν σαθρό και το οποίο σηκώσαμε με μεγάλη προσοχή με σχοινί για να αποκτήσουμε οπτική και άμεση πρόσβαση για την Διασωση και τον Απεγκλωβισμο του ζωου .

Ανοίγοντας το κλείστρο, αντικρίσαμε το γατάκι στο βάθος μέσα στα σκουπίδια και στα νερά. Το έδαφος ήταν κατηφορικό και υγρό από τα νερά γεγονός το οποίο καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολες τις κινήσεις μας.

Χρησιμοποιώντας καλέσματα στα οποία ανταποκρινόταν το μικρό και με κινήσεις αντιπερισπασμού, προσεγγίσαμε το μικρό το οποίο ήρθε προς το μέρος μας και το ανασύραμε ασφαλίζοντάς το στα χέρια μας.

Είναι ένα αξιολάτρευτο γατάκι και αυτή στιγμή φιλοξενείται από τον άνθρωπο που μας ενημέρωσε.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το