Εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε σωλήνα εξαερισμού καταστήματος
Μοιραστείτε το

18/05/2020 – 19/05/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε σωλήνα εξαερισμού καταστήματος στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Πληροφορηθήκαμε ότι ήδη είχε κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και δύο υδραυλικοί για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό του μικρού αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα.

Δύο Διασώστες της ομάδας μας έσπευσαν στο σημείο.
Το γατάκι ακουγόταν από το υπόγειο του καταστήματος μέσα από τρύπα εξαερισμού τουαλέτας. Εκεί ξεκίναγε σωλήνα η οποία εκτεινόταν σε σχήμα σίγμα προς τα πάνω γύρω στα έξι με επτά μέτρα ύψος και κατέληγε πάλι σε ένα σίγμα ορθής γωνίας, καταλήγοντας έτσι η επίμαχη σωλήνα πέντε μέτρα πίσω από την κατακόρυφη γραμμή στην ταράτσα της διπλανής οικίας.

Με την άδεια των ιδιοκτητών ανοίξαμε την σωλήνα από το ισόγειο του καταστήματος και έτσι μπορέσαμε και εντοπίσαμε το γατάκι αρχικά ψηλά και όχι χαμηλά όπου ακουγόταν. Κόψαμε προσεκτικά την σωλήνα πάντα με την άδεια των ιδιοκτητών και αποκτήσαμε πλέον οπτικό πεδίο μετά την εναγώνια έρευνα βλέποντας το μικρό στα τέσσερα μέτρα απόσταση περίπου μέσα στη σωλήνα να γυαλίζουν τα ματάκια του με το φως του φακού.

Κατόπιν συνεργασίας των δύο διασωστών, ο ένας να το οδηγεί από την πάνω πλευρά προς τα κάτω και ο άλλος να επιχειρεί να το πιάσει από την κάτω πλευρά της σωλήνας καταφέραμε και το ανασύραμε με ασφάλεια.
Η έρευνα του εντοπισμού του μικρού κράτησε μια μισή ώρα περίπου και η όλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του τρισήμιση ώρες.

Την επόμενη μέρα και ενώ είχε φραχθεί προσωρινά η τρύπα της σωλήνας προκειμένου να φραχθεί άμεσα μόνιμα και καταλλήλως, βρήκε τρόπο να τρυπώσει το αδερφάκι του μικρού, το οποίο είχε την ίδια περιέργεια να εξερευνήσει το ίδιο σημείο περνώντας στο δεύτερο επίπεδο της σωλήνας καταλήγοντας στο ίδιο σημείο όπου αρχικά είχε βρεθεί το αδερφάκι του.

Έτσι σπεύσαμε πάλι στο σημείο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως παρεμβήκαμε την πρώτη ημέρα επιχειρήσαμε και την δεύτερη για να φέρουμε το μικρό σε ασφαλές σημείο και να το απεγκλωβίσουμε.

Και τα δύο μωρά μετά τον απεγκλωβισμό τους μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνίατρο.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κώστα Χωραφόπουλο πρώην Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου, την σύζυγό του που ανέλαβε και τα κτηνιατρικά έξοδα καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες φαρμακοποιούς του καταστήματος οι οποίοι μας ενημέρωσαν αρχικά για το περιστατικό και ήταν πέρα για πέρα άψογοι στην συνεργασία τους για την διάσωση των μικρών γατιών.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το