Εγκλωβισμένο γατάκι στην περιοχή της Μεταμόρφωσης
Μοιραστείτε το

09/06/2020

Ενημερωθήκαμε από τον φίλο εθελοντή Μάριο Παπαδημητρίου για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Πληροφορηθήκαμε ότι στο σημείο είχε κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του μικρού είχαν αποβεί άκαρπες.

Άμεσα έσπευσαν δύο Διασώστες της ομάδας μας στην περιοχή για να συμβάλουν στη διάσωση του μικρού. Κατόπιν έρευνας και με την χρήση καλεσμάτων διαπιστώθηκε ότι το γατάκι είχε πέσει στον κεντρικό αγωγό από όπου ακουγόταν έντονα το κλάμα του.

Με προσοχή σηκώσαμε τη σχάρα του φρεατίου και μπήκαμε στο δωμάτιο του φρεατίου για να εκτιμήσουμε την έκταση και τη διάταξη της σωλήνας που οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό. Η σωλήνα ήταν κατηφορική και σε αρκετή απόσταση από τον κεντρικό αγωγό. Κατασκευάσαμε αυτοσχέδια ράμπα με πλατφόρμα ντυμένη με δίχτυ για να βοηθήσουμε το γατάκι να ανέβει προς τα πάνω, όμως το γατάκι ήταν αρκετά τρομαγμένο για να πλησιάσει και να ανέβει. Θεωρήσαμε λοιπόν απαραίτητο να ανοίξουμε το καπάκι του κεντρικού αγωγού και να εισχωρήσουμε κάτω για να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με μεγάλη προσοχή διεισδύσαμε στον κεντρικό αγωγό και αποκτήσαμε οπτική επαφή με το μωρό το οποίο μας κοιτούσε από απόσταση και τρόμαζε με κάθε μας κίνηση και απομακρυνόταν. Ο αγωγός είχε μεγάλη διάμετρο και εκτεινόταν αχανής μπροστά και πίσω μας. Υπό αυτές τις συνθήκες και προκειμένου να μην τρομάξει περαιτέρω το μικρό φοβικό γατάκι και τρέξει μακριά και χαθεί στον αχανή αγωγό, κρίθηκε απαραίτητη και ασφαλέστερη η χρήση παγίδας. Τοποθετήσαμε λοιπόν παγίδα με σαρδελίτσα ακριβώς από κάτω από το καπάκι του αγωγού και βάζοντας καλέσματα για να το προσελκύσουμε περιμέναμε το γατάκι να πλησιάσει.

Το μωρό ήταν εξαιρετικά διστακτικό και επανειλημμένως ερχόταν και έφευγε χωρίς όμως να μπαίνει στην παγίδα. Μετά από ώρες εναγώνιας αναμονής και αφού είχαμε μπει στη διαδικασία να σκεφτόμαστε πιό δραστικές λύσεις διασωστικής επέμβασης, το γατάκι πλησίασε και κάθισε ακριβώς μπροστά από την παγίδα και κάτω από το φως της ημέρας που έπεφτε μέσα από το ανοιχτό καπάκι του αγωγού. Σιγά σιγά άρχισε τρώγοντας να μπαίνει στην παγίδα όπου και επι τέλους πιάστηκε με ασφάλεια.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μάριο που κινητοποιήθηκε άμεσα για τη διάσωση του μικρού και συνέδραμε καταλυτικά στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του, καθώς επίσης και τον φίλο του Φοίβο που βρισκόταν στο σημείο και βοήθησε με κάθε τρόπο.

Το μικρό γατάκι φιλοξενείται προσωρινά και ψάχνει το παντοτινό του σπιτάκι.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το