Εγκλωβισμένο μωρό γατάκι στο διάζωμα της λεωφόρου Κηφισού
Μοιραστείτε το

12/6/2020

Ενημερωθήκαμε από μήνυμα στην σελίδα της ομάδας μας καθώς επίσης και από δημοσίευση της Cat Rescue Athens για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι στο διάζωμα της λεωφόρου Κηφισού. Επρόκειτο για το γατάκι που είχε εντοπιστεί και πριν δυο ημέρες επί του επίμαχου διαζώματος και εθελοντές είχαν σπεύσει στο σημείο και το αναζητούσαν αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε πουθενά. Είχε τελικά μετακινηθεί σε αρκετή απόσταση πιο πέρα καθως πιθανόν μπαινόβγαινε στα φρεάτια κατά μήκος της λεωφόρου γεγονος το οποίο είχε καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του.

Στο σημείο έσπευσε ένας Διασώστης της ομάδας μας και εντόπισε το γατάκι διακρίνοντάς το από απέναντι να βρίσκεται κουλουριασμένο πάνω στο διάζωμα. Υπήρχε ο φόβος ότι το μικρό ήταν νεκρό ή χωρίς τις αισθήσεις του διότι καθόταν για ώρα στην ίδια στάση και δεν κουνιόταν καθόλου.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο και δεύτερος Διασώστης της ομάδας μας και κλήθηκε επί τόπου η τροχαία. Το γατάκι άρχισε να κουνιέται στρέφοντας το κεφαλάκι του και μετακινήθηκε επί του διαζώματος προς την πλευρά του αντίθετου ρεύματος από αυτό στο οποίο βρισκόμασταν.

Ένα όχημα της τροχαίας κατέφθασε εντός λίγων λεπτών στο σημείο και πραγματοποίησε ανάσχεση κυκλοφορίας. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και με γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις σπεύσαμε προς το μέρος του μικρού και αστραπιαία το ασφαλίσαμε στα χέρια μας. Μεταφέραμε αμέσως σε ντρόπερ το μωράκι, το οποίο νιαουρίζοντας εξαντλημένο έτρωγε την τροφούλα που του βάλαμε σαν να μην υπήρχε αύριο.

Για εκείνη την εγκλωβισμένη ζωή που κατέρρεε, τόσες μέρες ανάμεσα στη φονική λαιμητόμο, η ελπίδα δεν έσβησε.
Η μικρούλα Ζωή, αναγεννημένη πια, φιλοξενείται προσωρινά και ψάχνει το παντοτινό της σπιτάκι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την τροχαία Δυτικής Αττικής Α.Τ.Τ. 2416 για την άμεση ανταπόκριση.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση