Εγκλωβισμένο τραυματισμένο ενήλικο γατάκι
Μοιραστείτε το

11/05/2020

Ενημερωθήκαμε για ενήλικο γατάκι στην περιοχή του Ίλιον το οποίο είχε πέσει σε ρείθρο τις περιοχής.

Όπως είχαμε πληροφορηθεί το ζώο ήταν τραυματισμένο λόγω τροχαίου ατυχήματος διότι το ένα ποδαράκι ήταν σπασμένο και είχε και κάποιες πληγές στο σώμα του.

‘Άμεσα πήγαν στο σημείο δύο διασώστες της ομάδας μας ‘όπου διαπιστώσαμε και ενημερωθήκαμε ότι μετά από κάποια παρέμβαση ένας κύριος είχε ανοίξει το καπάκι στο πλάι του ρείθρου με αποτέλεσμα το ζώο να μετακινηθεί από το αρχικό σημείο που είχε πέσει και να βρεθεί κοντά στην τρύπα που κατέληγε στους υπονόμους.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να προσεγγίσουμε στο επίμαχο σημείο τον γατούλη με ασφάλεια.

Λόγο του τραυματισμού του και της κακής κατάστασης του ζώου δεν μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα.

Με την χρήση απόχης έγινε η προσπάθεια για να φέρουμε το ζωάκι με ασφάλεια στην επιφάνεια με ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς χωρίς να του προκαλέσουμε περαιτέρω τραυματισμούς.

Μέσα σε δέκα λεπτά περίπου ασφαλίστηκε στην απόχη μας και τον ανασύραμε στην επιφάνεια και εν συνεχεία σε κλουβί μεταφοράς.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε γιατρό τις περιοχής για να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να γίνει εκτίμηση της κατάστασης του εκ της οποίας τελικά διαγνώστηκε ότι το πόδι του ήταν παλιό σπάσιμο.
.
Στις πληγές του έγιναν κάποια ράμματα και πλέον λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει πρόβλημα και με το συκώτι του.

Ο δρόμος για την ανάρρωση του θα είναι αρκετός και μεγάλος.

Την ιατρική του περίθαλψη και γενικώς την φροντίδα του γατούλη την ανέλαβαν οι άνθρωποι που μας φώναξαν και μάλλον θα τον υιοθετήσουν κιόλας.

Αυτές οι προσπάθειες αξίζουν σεβασμό και πολλά μπράβο στους ανθρώπους αυτούς.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το