Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς ή Σικάγο του 1929;
Μοιραστείτε το

Καταστροφή προστατευόμενων βιοτόπων & τραμπουκισμοί στην περιοχή Natura2000 Στροφυλιάς (Ν. Αχαΐας).

Δύο μέλη της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ και ενεργά μέλη της περιβαλλοντικής κοινότητας βρίσκονταν χθες στην παραλία της Καλογριάς (Ν. Αχαΐας) για παρατήρηση πουλιών στη θέση όπου φωλιάζουν Θαλασσοσφυριχτές.

Εκεί, εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς είδαν με μεγάλη τους έκπληξη ένα τρακτέρ να ισοπεδώνει τις θίνες, σε μια περιοχή όπου δεν επιτρέπεται καν η κίνηση μηχανοκίνητων μέσων!

Ξεκινώντας να καταγράφουν τη δραστηριότητα προκειμένου να προχωρήσουν στην αυτονόητη καταγγελία, ένας άγνωστος τους πλησίασε ζητώντας τους τον λόγο επειδή «τον κινηματογραφούσαν» και, πριν μιλήσουν, ο άγνωστος γρονθοκόπησε το μέλος μας Κυριάκο Γαλάνη, τραυματίζοντάς τον, και εξαφανίστηκε.

Η Αστυνομία που έφτασε επί τόπου, συνέλαβε τον – κατά δήλωσή του – επιχειρηματία με τις ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ομπρέλες και τον χειριστή του τρακτέρ. Και αποδείχθηκε ότι και οι δύο έχουν «ιστορικό» με αδικήματα εντός του Εθνικού Πάρκου: ο πρώτος δύο παραπομπές για παράνομο κυνήγι, ενώ ο δεύτερος είναι υπόδικος επειδή είχε πυροβολήσει (!) εναντίον μελών της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ που τον κινηματογραφούσαν να κυνηγάει άγρια πουλιά στη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου.

Ο κ. Γαλάνης κατέληξε στο Νοσοκομείο του Ρίου για ράμματα, αφού κατέθεσε μηνύσεις και για την επίθεση και για την καταστροφή της παραλιακής ζώνης από το τρακτέρ.

Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα:

Σε μία από τις λίγες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας που προστατεύονται ταυτόχρονα σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο, σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Νότιας Ευρώπης, προστατευόμενο από τη διεθνή σύμβαση Ramsar και ενταγμένο στο δίκτυο #Natura2000, είναι δυνατό να ξυλοκοπούνται, μέχρι και να πυροβολούνται, άνθρωποι που θέλουν να συμβάλουν στην προστασία αυτού του μοναδικού τόπου;!

Είναι δυνατό να δρουν ανενόχλητα, με μεθόδους συμμορίας, άτομα και ομάδες, καταστρέφοντας τον υγρότοπο;!

Εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση, που θα συνεχιστεί στα δικαστήρια, οι αρχές της περιοχής θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν! Τα περιστατικά πυκνώνουν επικίνδυνα…

Καταστροφή προστατευόμενων βιοτόπων & τραμπουκισμοί στην περιοχή #Natura2000 Στροφυλιάς (Ν. Αχαΐας)

⚠️ Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς ή Σικάγο του 1929;Δύο μέλη της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ και ενεργά μέλη της περιβαλλοντικής κοινότητας βρίσκονταν χθες στην παραλία της Καλογριάς (Ν. Αχαΐας) για παρατήρηση πουλιών στη θέση όπου φωλιάζουν Θαλασσοσφυριχτές. Εκεί, εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς είδαν με μεγάλη τους έκπληξη ένα τρακτέρ να ισοπεδώνει τις θίνες, σε μια περιοχή όπου δεν επιτρέπεται καν η κίνηση μηχανοκίνητων μέσων!❗Ξεκινώντας να καταγράφουν τη δραστηριότητα προκειμένου να προχωρήσουν στην αυτονόητη καταγγελία, ένας άγνωστος τούς πλησίασε ζητώντας τους τον λόγο επειδή «τον κινηματογραφούσαν» και, πριν μιλήσουν, ο άγνωστος γρονθοκόπησε το μέλος μας Κυριάκο Γαλάνη, τραυματίζοντάς τον, και εξαφανίστηκε.Η Αστυνομία που έφτασε επί τόπου, συνέλαβε τον –κατά δήλωσή του– επιχειρηματία με τις ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ομπρέλες και τον χειριστή του τρακτέρ. Και αποδείχθηκε ότι και οι δύο έχουν «ιστορικό» με αδικήματα εντός του Εθνικού Πάρκου: ο πρώτος δύο παραπομπές για παράνομο κυνήγι, ενώ ο δεύτερος είναι υπόδικος επειδή είχε πυροβολήσει (!) εναντίον μελών της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ που τον κινηματογραφούσαν να κυνηγάει άγρια πουλιά στη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου.Ο κ. Γαλάνης κατέληξε στο Νοσοκομείο του Ρίου για ράμματα, αφού κατέθεσε μηνύσεις και για την επίθεση και για την καταστροφή της παραλιακής ζώνης από το τρακτέρ.Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: ❌ Σε μία από τις λίγες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας που προστατεύονται ταυτόχρονα σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο, σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Νότιας Ευρώπης, προστατευόμενο από τη διεθνή σύμβαση Ramsar και ενταγμένο στο δίκτυο #Natura2000, είναι δυνατό να ξυλοκοπούνται, μέχρι και να πυροβολούνται, άνθρωποι που θέλουν να συμβάλουν στην προστασία αυτού του μοναδικού τόπου;!❌ Είναι δυνατό να δρουν ανενόχλητα, με μεθόδους συμμορίας, άτομα και ομάδες, καταστρέφοντας τον υγρότοπο;!Εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση, που θα συνεχιστεί στα δικαστήρια, οι αρχές της περιοχής θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν! Τα περιστατικά πυκνώνουν επικίνδυνα…👉 Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ του ιστότοπου «Αποκαλύψεις»: http://apokalypseis.com/?p=10653👉 Δείτε την καταγγελία της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας»: http://ecowesthellas.blogspot.com/2020/07/blog-post_14.htmlΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Gepostet von Elliniki Ornithologiki Etaireia am Dienstag, 14. Juli 2020

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)
Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το