Ελληνική πραγματικότητα
Μοιραστείτε το

Διάβασέ το….έχει σημασία για να σχηματίσεις γνώμη.

Εχθές καλέσαμε το 100 για εγκατάλειψη κουταβιού, είδαμε τον παραβάτη να ανοίγει το αυτοκίνητό του και να το παρατάει στα χωράφια.

Αμέσως η γραμματέας του σωματείου έτρεξε με το αυτοκίνητο της και τον πρόλαβε και τον ρώτησε γιατί έκανε αυτήν την πράξη που διώκεται βάση του ποινικού κώδικα κι αυτός απάντησε, ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Είμαι ο πρόεδρος της κοινότητας, αγαπώ τα ζώα κλπ κλπ

Όταν ήλθε το περιπολικό του Α.Τ. Θέρμης Θεσσαλονίκης τους εξηγήσαμε τι συνέβη και υποδείξαμε τον παραβάτη.

Ο επικεφαλής του περιπολικού αντί άλλης πράξης (αναζήτηση του παραβάτη για αυτόφορη διαδικασία) ζήτησε τα χαρτιά μας και τον λόγο που είμασταν έξω εκείνη την στιγμή.

Του υποδείξαμε τα έγγραφα που προμηθευτήκαμε από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ αλλά αυτός σε συνενόηση με την βάση και τον αξιωματικό υπηρεσίας έβγαλε το μπλοκάκι και μας βεβαίωσε παράβαση με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ γιατί όπως μας είπε δεν πρέπει να σιτίζουμε αδέσποτα και είναι υποχρέωση του δήμου!!!

Δεν χτύπησε την πόρτα του παραβάτη ώστε αν έβγαινε να μεταφέρονταν στην υπηρεσία του για αυτόφορη διαδικασία, αλλά αντ’ αυτού μας είπε να περάσουμε από το Α.Τ. να υποβάλουμε μήνυση!!!

Έφυγαν λοιπόν, αφού μας φιλοδώρησαν με το μπιλιετάκι των 300 ευρώ στους δυο μας, χωρίς να παρέμβουν στο αδίκημα και μετά από κάνα δίωρο μεταβήκαμε στο Α.Τ Θέρμης για να καταθέσουμε μήνυση.

Στην διάρκεια της αναμονής μας μέχρι να υπογράψουμε την μήνυση, η στιχομυθία εκεί με τα όργανα τάξης εκεί ήταν απίστευτη, όσον αφορά τις θέσεις τους.

Ένας κατώτερος αστυνομικός, μάλιστα μας είπε ότι πρέπει να σταματήσει η βόλτα των δεσποζώμενων!!! Και στην ερώτησή μας που θα κάνουν την ανάγκη τους, απάντησε : “ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”!!!

Δεν γνωρίζω αν ο Κορονοϊός χτυπά στον εγκέφαλο, αλλά μάλλον τελικά συμβαίνει.

Κε Αντώνη Ζαβέρκο, προεδρε του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και Κε Stelios Gizaris Αντιδήμαρχε Θέρμης, απορώ με την απαξία της τοπικής αστυνομίας προς το πρόσωπο σας και τα έγγραφα που μας χορηγήσατε, πείτε μας τελικα, να συνεχίσουμε η όχι την σίτιση αδέσποτων κι αν ναι με ποιόν τρόπο, με τις δικές σας άδειες ή να λειτουργήσουμε παράνομα, πηγαίνοντας από μικρά και σκοτεινά στενάκια σαν τους αλήτες για να μην μας δουν;

Σε κάθε περίπτωση είναι και τα 32 κουτάβια που αν δεν πάμε στον χώρο που είναι περιορισμένα θα αρχίσουν να κανιβαλίζονται από την έλλειψη τροφής και νερού ή (μήπως όπως είπε το όργανο) θα έλθετε να τα πάρετε εσείς σε χώρο ασφαλή για να τα φροντίζετε κι επίσης τα υπόλοιπα αδέσποτα θα κάνουν επιδρομές σε σπίτια, στάνες και κοτέτσια, με όποιο αποτέλεσμα στην συνέχεια για την ασφάλεια των πολιτών.

Εν κατακλείδι αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πως ο εθελοντισμός (ο κάθε εθελοντισμός) είναι ίδιον των γραφικών που αμισθί παλεύουν με τα τέρατα του κράτους!!!

Ηρακλής Δημητριάδης

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το