Ελληνικό - Αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Αγαστή συνεργασία Δήμου και Φιλοζωικών για την απομάκρυνσή τους από το πρ. αεροδρόμιο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της “Ελληνικό Α.Ε.” μεταξύ της αντιδημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Ειρήνης Στελλάκη, της Προέδρου της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης Ελένης Κορίλλη, της Προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσας Μπομπολάκη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων Μάρθας Πουλτίδου και του Γενικού Διευθυντή της “Ελληνικό Α.Ε.” Βαγγέλη Πέρπερα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε από την πλευρά του Δήμου αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών απομάκρυνσης από το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού των αδέσποτων ζώων, η οποία γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα:

Οι αδέσποτες γάτες μετά την περισυλλογή τους θα οδηγηθούν στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν βιβλιάριο υγείας και να καταχωρηθούν στα μητρώα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού “τσιπ” .

Στην συνέχεια ο Δήμος με την αρωγή της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης, επίσημων φιλοζωικών φορέων και εθελοντών, θα προσπαθήσουν να βρουν κατάλληλες δομές φιλοξενίας προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να λάβουν την ανάλογη φροντίδα.

Προτεραιότητα όλων των πλευρών, είναι όλα τα αδέσποτα που θα περισυλλεγούν από το πρώην Αεροδρόμιο να υιοθετηθούν προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά, όσοι φιλόζωοι επιθυμούν ώστε όλες οι αδέσποτες γάτες να ζήσουν υπό συνθήκες ευζωίας στο νέο τους περιβάλλον.

Κλείνοντας την συνάντηση, όλες οι πλευρές ευχαρίστησαν την “Ελληνικόν Α.Ε.” για την συνδρομή της, στην επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Πηγή : vimaonline.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το