Εμφύτευμα GPS για σκύλους: Μύθος ή γεγονός;
Μοιραστείτε το

Μάθετε όλα τα γεγονότα σχετικά με τα εμφυτεύματα GPS για σκύλους και τι χρειάζεται για να διατηρήσετε το σκυλί σας ασφαλές και υγιές.

Αναρωτηθήκατε ποτέ, εάν υπάρχει εμφύτευμα GPS για σκύλους; Ένα GPS tracker που μπορεί να εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα; Ένα που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σκυλί σας σε περίπτωση που φύγει ποτέ ή χαθεί; Χωρίς αμφιβολία, αυτή θα ήταν μια πολύ χρήσιμη εφεύρεση!

Υπάρχουν εμφυτεύματα GPS για σκύλους; Είναι ασφαλείς; Εάν ναι, πού μπορείτε να πάρετε ένα ;! Γνωρίζουμε πόσο βαθιά ενδιαφέρονται όλοι οι γονείς σκύλων για τους τετράποδους φίλους τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα εμφυτεύματα GPS για σκύλους εδώ σε αυτό το άρθρο. Μην ψάχνετε λοιπόν και λάβετε όλα τα στοιχεία από τους ειδικούς παρακολούθησης GPS παρακάτω!

Κρατώντας το γούνινο φίλο σας ασφαλές

Εάν είστε σαν τους περισσότερους γονείς σκύλων, πιθανώς ψάχνετε πάντα τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον γούνινο φίλο σας ασφαλή. Κρατάτε το σκύλο σας λουρί όταν είναι απαραίτητο, έχετε επενδύσει στην εκπαίδευση, κρατάτε τα επικίνδυνα αντικείμενα μακριά από αυτά, επισκέπτεστε τον κτηνίατρό σας τακτικά και βεβαιωθείτε ότι το τετράποδο μέλος της οικογένειάς σας παίρνει πάντα τη δραστηριότητα και την άσκηση και την αγάπη και στοργή που χρειάζονται.

Η διατήρηση της ασφάλειας του σκύλου σας μπορεί να είναι μια χαρούμενη ευθύνη που σας βοηθά να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με το κατοικίδιο ζώο σας. Αλλά τι συμβαίνει όταν ο χειρότερος εφιάλτης σας γίνεται πραγματικότητα και το σκυλί σας χαθεί ή τρέχει μακρυά; Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλειά του τότε; Αυτή είναι μια τρομακτική πιθανότητα για τους περισσότερους γονείς σκύλων και κατοικίδιων ζώων.

Στην προσπάθειά σας να προετοιμαστείτε καλύτερα για αυτήν την κατάσταση, ίσως αναρωτηθήκατε εάν υπάρχει εμφύτευμα GPS για σκύλους – μια τεχνολογία που μπορεί να εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα του σκύλου σας, η οποία θα σας βοηθήσει να τον εντοπίσετε σε περίπτωση που τον χάσετετε ποτέ. Υπάρχει τέτοια συσκευή και είναι διαθέσιμη στην αγορά για κατοικίδια;

Τι είναι ακριβώς το εμφύτευμα GPS για σκύλους;

Η φράση «εμφύτευμα GPS για σκύλους» αναζητείται συνήθως σε μηχανές αναζήτησης κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι με σκύλους παντού αναρωτιούνται αν υπάρχει τέτοιο προϊόν, για να τους βοηθήσει να διατηρήσουν τον φίλο τους δίπλα τους.

Αλλά τι είναι ακριβώς, ένα εμφύτευμα GPS για σκύλους; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτήν τη φράση:

GPS – συντομογραφία για το Global Positioning System: μια τεχνολογία που σας λέει πού βρίσκεστε στη γη ανά πάσα στιγμή¹

εμφύτευμα – κάτι που έχει τοποθετηθεί στο σώμα σε ιατρική επέμβαση²

για σκύλους – για τους αγαπημένους μας σκύλους.

Επομένως, είναι δυνατόν να εμφυτεύσετε το GPS, ή μια συσκευή που χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού, στους γούνινους φίλους μας αυτήν τη στιγμή;

Υπάρχει τέτοιο προϊόν; Μπορώ να εμφυτεύσω ένα GPS tracker στο σκυλί μου;

Η απάντηση είναι ένα σκληρό ΟΧΙ – δεν είναι δυνατή η εμφύτευση μιας συσκευής, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS για την παρακολούθηση του κατοικίδιου ζώου σας, στο σκυλί σας αυτήν τη στιγμή. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο, μια τέτοια συσκευή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τον άνθρωπο. Θα το διερευνήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Τι γίνεται όμως με τα μικροτσίπ; Εάν μπορούν να εμφυτευτούν, γιατί όχι ένα tracker GPS;

Αυτή είναι η πιο κοινή παρανόηση όταν πρόκειται για την ιδέα του GPS και των εμφυτευμάτων για τα σκυλιά μας. Ως ιδιοκτήτης σκύλου, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των εμφυτεύσιμων τσιπ που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του κατοικίδιου ζώου σας και των ιχνηλατών GPS, τα οποία είναι εντελώς ένας άλλος τύπος τεχνολογίας. Σε αντίθεση με τα αναγνωριστικά τσιπ, οι συσκευές παρακολούθησης GPS χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της τοποθεσίας του σκύλου σας σε πραγματικό χρόνο αντί να παρέχουν μια απλή λύση για την αναγνώριση του σκύλου σας εάν χαθεί και βρεθεί.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δεν είναι δυνατή η εμφύτευση ενός ιχνηλάτη GPS σε ένα σκυλί αυτή τη στιγμή. Πρώτον, σκεφτείτε οποιαδήποτε συσκευή γνωρίζετε για την οποία χρησιμοποιείται τεχνολογία GPS – για παράδειγμα ένα σύστημα πλοήγησης smartphone ή αυτοκινήτου. Όλες αυτές οι συσκευές περιέχουν άλλα σημαντικά στοιχεία υλικού που πρέπει να ενσωματωθούν στη συσκευή για να συνεχίσει να λειτουργεί. Για παράδειγμα, μια μπαταρία ή μια οθόνη για να σας δείξει τις πληροφορίες θέσης GPS.

Επομένως, οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους αυτά τα στοιχεία καθιστούν ανέφικτη την εμφύτευση ενός GPS tracker εξηγούνται παρακάτω.

Λόγος 1: Μέγεθος

Το νεότερο και πιο σύγχρονο tracker GPS για σκύλους που διατίθεται σήμερα στην αγορά, το Tractive GPS DOG Tracker, έχει διαστάσεις περίπου 72 x 29 x 16 χιλιοστά και ζυγίζει περίπου 30 γραμμάρια. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το μέγεθος του ιχνηλάτη GPS, το οποίο ταιριάζει εύκολα στο κολάρο ή το λουρί του σκύλου σας:

Μικρά, συμπαγή και ελαφριά, οι ιχνηλάτες GPS μπορούν να φορεθούν άνετα από το σκυλί σας ανά πάσα στιγμή, με τον ίδιο τρόπο που φοράτε ένα τυπικό ή έξυπνο ρολόι.

Φανταστείτε το πρόσωπο ενός ρολογιού να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα σας – ωχ! Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ήταν άνετο ούτε ασφαλές να τοποθετήσετε ένα GPS tracker στο σκύλο σας.

Συγκριτικά, ένα εμφυτεύσιμο τσιπ ID ή αναμεταδότη έχει μήκος περίπου 11 χιλιοστά και πάχος δύο χιλιοστά – σχεδόν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Σε αυτό το μέγεθος, μπορούν να εμφυτευτούν με ασφάλεια ανάμεσα στους ώμους του σκύλου σας. Είναι ένα απλό, ηλεκτρονικό τσιπ που περικλείεται σε γυάλινο κύλινδρο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία ακτίνων Χ:

Γιατί υπάρχει διαφορά μεγέθους μεταξύ ιχνηλατών GPS και εμφυτεύσιμων τσιπ;

Οι τρέχουσες εμφυτεύσιμες μάρκες δεν περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το κατοικίδιο ζώο σας ή έχουν άλλες λειτουργίες ή λειτουργίες, εκτός από την παροχή ενός αριθμού ταυτότητας που μπορεί να συνδεθεί με το κατοικίδιο ζώο σας. Δεν περιέχουν εξαρτήματα ή τεχνολογία υλικού GPS.

Αυτή η βασική διαφορά μεταξύ εμφυτεύσιμων τσιπ και ιχνηλατών GPS εξηγεί τον πρώτο λόγο για τον οποίο οι συσκευές GPS δεν μπορούν να εμφυτευτούν σε σκύλους αυτή τη στιγμή.

Λόγος 2: Μπαταρία και φόρτιση

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ένας ιχνηλάτης GPS περιέχει πολλά απαραίτητα εξαρτήματα υλικού, καθένα από τα οποία είναι μεγαλύτερο από έναν κόκκο ρυζιού και συνεπώς συμβάλλει στο μέγεθος της συσκευής. Τα στοιχεία υλικού που θα βρείτε σε ένα tracker GPS περιλαμβάνουν:

  • Ενότητα GSM
  • Κεραία GPS
  • Φως LED
  • μεγάφωνο
  • μπαταρία

Οι τυπικοί ιχνηλάτες GPS διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία πρέπει να φορτίζεται κάθε τόσο. Δεδομένου ότι το μέγεθος της μπαταρίας σχετίζεται άμεσα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής, αυτό είναι το στοιχείο που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του ιχνηλάτη. Εάν αυτό εμφυτευτεί κάτω από το δέρμα του σκύλου σας, δεν θα ήταν δυνατή η φόρτιση της συσκευής – η οποία συνοδεύεται από καλώδιο φόρτισης USB.

Επιπλέον, η εμφύτευση μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κουτάβι σας πιθανότατα θα έφερε και ορισμένους κινδύνους για την υγεία.

Από τεχνική άποψη, μπορεί να υπάρχει τρόπος ενσωμάτωσης του ιχνηλάτη μέσα στον γούνινο φίλο σας – αλλά αυτό απέχει πολύ από μια «έξυπνη λύση». Η εμφύτευση ιχνηλάτη GPS κάτω από το δέρμα του σκύλου σας δεν είναι ούτε φιλική προς τα κατοικίδια ούτε υγιής τρόπος για να διατηρήσετε το κατοικίδιο σας ασφαλές.

Προοπτική εμφύτευσης GPS για σκύλους

Δεν υπάρχει ασφαλές εμφύτευμα GPS για σκύλους που διατίθεται στην αγορά σήμερα. Ωστόσο, έχουμε καλά νέα:

Τόσο οι ιχνηλάτες GPS όσο και τα εμφυτεύματα είναι ευρέως διαθέσιμα και είναι απαραίτητα και χρήσιμα προληπτικά μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας του σκύλου σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και τα πιο καλά συμπεριφερόμενα και σωστά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορεί μερικές φορές να φοβούνται και να ξεφύγουν. Για παράδειγμα, στην περίπτωση πυροτεχνημάτων, ή σε ένα άγνωστο νέο περιβάλλον. Όταν συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι ήδη εξοπλισμένος και προετοιμασμένος με ένα tracker GPS στο κολάρο και ένα εμφύτευμα μικροτσίπ. Αυτό θα διασφαλίσει ότι εάν χαθεί, ο σκύλος σας μπορεί να βρίσκεται 1) να εντοπιστεί και να ανακτηθεί αμέσως με τη βοήθεια της λειτουργίας LIVE Tracking του GPS tracker ή 2) που εισήχθη σε κτηνίατρο και αναγνωρίστηκε με τη βοήθεια ενός τσιπ RFID (εάν βρεθεί από κάποιον εκτός από εσάς).

Ενώ ένας εμφυτεύσιμος ιχνηλάτης GPS ενδέχεται να είναι διαθέσιμος στο μακρινό μέλλον, η τεχνολογία για να κάνει αυτή τη συσκευή αρκετά μικρή και αρκετά ασφαλή, ώστε να εμφυτευτεί στο φίλο σας δεν είναι διαθέσιμη (ή προσιτή) για κύρια χρήση αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι το εμφύτευμα GPS δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε ήδη να παρακολουθείτε εύκολα την τοποθεσία του σκύλου σας ανά πάσα στιγμή με την συνοδευτική εφαρμογή Tractive GPS Tracker.

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος

Πηγή : tractive.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το