Εξαιρετικές δράσεις σε Βροντόνερο και Μακρύ Γιαλό
Μοιραστείτε το

Δύο ακόμα ξεχωριστές εθελοντικές δράσεις έγιναν τις περασμένες ημέρες στο νησί μας. Συγκεκριμένα, στο Βροντόνερο η «Zacleanthos» και η «Green Activist Group» καθάρισαν την παραλία, ενώ η Ομάδα Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου γιόρτασε τον έναν χρόνο από τη δημιουργία της με καθαρισμό στον Μακρύ Γιαλό.

Στο Βροντόνερο, οι δύο εθελοντικές ομάδες ανακάλυψαν ακόμη και μεγάλους σωλήνες κοντά στις ακτές, ενώ συνολικά συγκέντρωσαν 10 σακούλες σκουπιδιών. 10 μέλη της ομάδας συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να είναι τουρίστες ή αλλοδαποί που μένουν στο νησί μας.

«Ήταν η πρώτη μας δράση για φέτος. Ανάμεσα μας ήταν και τουρίστες που είναι εδώ για τις διακοπές τους και ήμασταν εκεί μιάμιση ώρα. Μαζέψαμε 10 σακούλες. Ήταν και πολλοί σωλήνες μαζεμένοι. Ανάμεσα στα σκουπίδια βρήκαμε ανεμιστήρες, ένα μεγάλο βαρέλι και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.Το πιο περίεργο ήταν νομίζω οι σωλήνες», δηλώνει η Βεντούλα Βασίσκοβα, μέλος της Zacleanthos ενώ σημείωσε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν.

Μάλιστα κάλεσε και όποιον θέλει να συμμετάσχει και να βοηθήσει στους επόμενους καθαρισμούς.

«Εγώ πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να είναι καθαρή η παραλία και θα συνεχίσουμε όλο τον χειμώνα. Θα κάνουμε δράσεις γιατί έχουμε πολύ κόσμο που δείχνει ενδιαφέρον και θα προσπαθήσουμε μέχρι να καθαριστεί όλο το νησί. Εγώ βλέπω αλλαγές στις περιοχές που έχουμε εθελοντές. Όποιος μπορεί να μας στείλει μήνυμα αν γνωρίζει ότι πρέπει να καθαριστεί μια περιοχή, ερχόμαστε παντού».

Με καθαρισμό γιόρτασε τα γενέθλια της η Ομάδα Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου

Στην παραλία του Μακρύ Γιαλού βρέθηκαν μέλη της Ομάδας Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου, που συγκέντρωσαν πάνω από 20 σακούλες σκουπιδιών. Η διαχειρίστρια της Ομάδας που ουσιαστικά ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Μαρινέττα Παγανοπούλου αναφέρθηκε στη δράση που έγινε αλλά και για τον ένα χρόνο λειτουργίας.

«Συμπληρώσαμε ένα χρόνο από πέρσι τον Οκτώβριο και το μήνυμα είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας χωρίς σπόνσορες, χωρίς χορηγούς και πολιτικό χρώμα. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία και ότι δεν του αρέσει, μπορεί να το αλλάξει. Αν δεν σου αρέσουν τα σκουπίδια στο δάσος, κάθεσαι και τα μαζεύεις. Εγώ ξεκίνησα γιατί δεν μου άρεσε αυτή η εικόνα με τα σκουπίδια και δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση».

Η κ. Παγανοπούλου για τη συγκεκριμένη δράση τόνισε: «Μαζέψαμε πάνω από 20 σακούλες στον Μακρύ Γιαλό σε μια έκταση μικρότερη των 2χλμ. Ήρθαν μαζί μας και πολλοί άνθρωποι που μένουν στην περιοχή και δεν δίστασαν να βοηθήσουν. Η ομάδα μας δεν έχει νομική βάση, δεν είναι ΜΚΟ, ούτε εταιρεία. Στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την προσφορά, στο αίσθημα της γειτονιάς και της παρέας. Όσοι συμμετέχουμε μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το νησί και τη Μητέρα Φύση».

Πηγή : imerazante.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το