“Εξωση” στα ζώα του Δημοτικού Κήπου
Μοιραστείτε το

Αντίθετοι με την “έξωση” των ζώων από τον Δημοτικό Κήπο των Χανίων, εμφανίζονται -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- οι πολίτες που ρωτήθηκαν σχετικά από τα “Χ.ν”, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τη μελέτη ανάπλασης του χώρου.

Aυτό που ζητούν οι πολίτες, είναι περισσότερα παιχνίδια για τα παιδιά αλλά με καλή συντήρηση και προδιαγραφές ασφαλείας ενώ για το θέμα των ζώων, πιστεύουν πως η παρουσία τους είναι σημαντική για μικρούς μα και μεγάλους. Στην ανάπλαση, προβλέπεται νέα παιδική χαρά στον χώρο που φιλοξενούνται οι αίγαγροι και τα παγόνια και παιχνίδια νερού στη λίμνη όπου φιλοξενούνται οι πάπιες.

Επίσης, ανοίγεται νέα είσοδος για καρότσια και ΑΜΕΑ επί της οδού Πλουμιδάκη, μπαίνει σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο και διαμορφώνονται όλες οι δραστηριότητες σε ένα ενιαίο επίπεδο, αφού απομακρύνονται όλες οι τσιμεντοκατασκευές που χωρίζουν τα παρτέρια από τους διαδρόμους. Επίσης, ανανεώνονται όλα τα παγκάκια, τα καλαθάκια και τα φωτιστικά και δημιουργείται τουαλέτα ΑΜΕΑ κοινή για τους επισκέπτες του κήπου και του δημοτικού κινηματογράφου.

Το έργο εντάχθηκε χθες προς χρηματοδότηση στα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) του Δήμου Χανίων για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί 12 εκ. ευρώ από την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Η μελέτη εκπονήθηκε το τελευταίο εξάμηνο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, το έργο έχει προϋπολογισμό 1.486.000 και στόχος είναι να δημοπρατηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πηγή : haniotika-nea.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το