Εορδαία: Λύκοι και Αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό
Μοιραστείτε το

Αιφνιδιάστηκαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας νέων Δροσερού Εορδαίας, όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής – χθες- στη διάρκεια περιπολίας τους για να αποτρέψουν τις Αρκούδες που περιφέρονται γύρω από το χωριό, βρέθηκαν αντιμέτωποι, στο δρόμο που οδηγεί στο Φούφα Εορδαίας , με αγέλη πέντε Λύκων. Τα μεγαλόσωμα ζώα δεν έδειξαν επιθετικές διαθέσεις και όταν ύστερα από κυνηγητό της περιπόλου τράπηκε σε φυγή ο ένας Λύκος , οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες τα συναπαντήματα κατοίκων του Δροσερού με Αρκούδες , οι οποίες καθημερινά κινούνται κοντά στο χωριό, αναζητώντας πιθανότατα τροφή, και φαίνεται ότι νοιώθουν εξοικειωμένες με το ανθρώπινο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο, τα άγρια αυτά ζώα, διαβιούν σε δασώδη-κοντινή περιοχή, εικάζοντας ότι πρέπει να είναι αρκετά, μεταξύ αυτών, μία μεγαλόσωμη αρκούδα, με τα τρία μικρά της. Οι αρκούδες προκάλεσαν ζημιές σε Μελισσοκόμους .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το