Επίθεση αδέσποτων σκύλων σε κατσικάκι
Μοιραστείτε το

Πτολεμαΐδα

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 20/6 στο κανάλι στο ύψος της εμποροπανήγυρης, όταν αγέλη αποτελούμενη από 8 αδέσποτους σκύλους επιτέθηκαν σε κατσικάκι.

Συγκεκριμένα το κατσίκι το οποίο είχε αποκοπεί από το υπόλοιπο κοπάδι δεχόταν τα δαγκώματα από τα σκυλιά σε όλο του το σώμα και ήταν ανήμπορο να αντιδράσει. Βλέποντας την παραπάνω εικόνα από απόσταση περίπου 20 μέτρων ο Συμπολίτης μας Δημήτριος Ζαφειρίδης (Στρατιωτικός) στο επάγγελμα) ο οποίος βρέθηκε τυχαία στο σημείο επενέβη άμεσα με ιαχές και σηκώνοντας το ποδήλατο του ψιλά και κατάφερε να γλυτώσει το άτυχο ζώο από τα αγριεμένα αδέσποτα.

Ήταν σοκαριστική η εικόνα στα μάτια του πεδίου μου να βλέπει το άτυχο ζώο να είναι βορά στα στόμα στων σκύλων, χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα να το σώσω, κάτι που θα έκανε καθένας, Στην συνέχεια φώναξα τον βοσκό ο οποίος είχε απομακρυνθεί περί τα 200 μέτρα και παρέλαβε το ζωντανό του. Το παραπάνω γεγονός γεννά ανησυχίες γιατί αν τα αδέσποτα σκυλιά σήμερα επιτέθηκαν καθ αυτόν το τρόπο στο κατσίκι, τι θα τα εμποδίσει αύριο να επιτεθούν σε ένα δεσποζόμενο ζώο, η ακόμα χειρότερα σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

του Δημήτρη Ζαφειρίδη

Πηγή : prlogos.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το