Επιλέξτε τα σωστά δοχεία νερού, για τον σκύλο σας & τα αδέσποτα της γειτονιάς
Μοιραστείτε το

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι εύκολη, αν πρώτα όμως κατανοήσουμε πώς πίνουν οι σκύλοι νερό. Προτού συνεχίσετε λοιπόν την ανάγνωση, ρίξτε μια ματιά στο σύντομο βίντεο παρακάτω για να δείτε σε αργή κίνηση έναν σκύλο να πίνει νερό.

Οι σκύλοι λοιπόν βουτούν γρήγορα και πολλές φορές τη γλώσσα τους μέσα στο δοχείο και την γυρίζουν προς τα πίσω, βάζοντας έτσι κάποια ποσότητα νερού στο στόμα τους. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία του σκύλου, η φυλή του και το μέγεθός του. Για παράδειγμα, ένα μεγαλόσωμο σκυλί βουτάει πολύ βαθιά τη γλώσσα του στο νερό, ενώ κάποια άλλα, όπως τα λαμπραντόρ που φημίζονται για τη γενικότερη αγάπη που έχουν για το νερό, βουτούν μέσα ακόμα και ολόκληρη τη μουσούδα τους. Και ένα μικρόσωμο σκυλί όμως «θέλει τον χώρο του» στο δοχείο για να βουτήξει καλά μέσα τη γλώσσα του και να ξεδιψάσει.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πέρα από το φρέσκο νερό που πρέπει να διαθέτουμε στον σκύλο μας (αλλά και στα αδέσποτα της γειτονιάς μας) χειμώνα-καλοκαίρι, το δοχείο του πρέπει να είναι ΒΑΘΥ, ΠΛΑΤΥ και σχετικά ΒΑΡΥ, ώστε από τη μία να μπορεί να βουτάει όσο βαθιά θέλει τη γλώσσα του μέσα και από την άλλη να μην μπορεί να το αναποδογυρίσει κάποιος ατσούμπαλος σκύλος ή να τελειώνει γρήγορα το νερό.

Προτείνουμε λοιπόν το βάθος του δοχείου/μπολ να είναι τουλάχιστον 13 εκατοστά για έναν ενήλικο, μεσαίου μεγέθους σκύλο. Τα ρηχά μπολάκια δυστυχώς δυσκολεύουν τη ζωή ενός σκύλου, ιδιαίτερα τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού.
__________________________
Επιμέλεια άρθρου: Άνθρωπος & Σκύλος


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το