Επιστολή προς υπουργό και υφυπουργό Εσωτερικών
Μοιραστείτε το

Επιστολή απέστειλαν οι παρακάτω φορείς, στον υπουργό και υφυπουργό Εσωτερικών, κ.Θεοδωρικάκο και κ. Λιβάνιο. Για το απαράδεκτο Ν/Σ του ΥΠΑΑΤ, που εξοβελίζει τα αδέσποτα στα βράχια.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ!!!

Ας γίνουν μότο μας τα λόγια του σκυλάκου της φωτογραφίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΙ

Ακολουθεί επιστολή και στον Πρωθυπουργό.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η φιλοζωική κοινότητα έλαβε γνώση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ, το οποίο βρίσκεται στην φάση της διαβούλευσης, στο οποίο θίγονται σοβαρά θέματα που αφορούν και στα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στο άρθρο 8 του σχεδίου νόμου ,το οποίο δεν είναι μια απλή διάταξη αλλά ακουμπά σε ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που απασχολούν την φιλοζωική κοινότητα.

Α. Επειδή είναι προ των πυλών ένα νέο σχέδιο νόμου από το ΥΠΕΣ.

Β. Επειδή κατά τα φαινόμενα θα απασχολήσει αυτό τους εμπλεκόμενους φορείς, φιλοζωικούς και Δήμους κυρίως που θα καταθέσουν προτάσεις και προβληματισμό.

Γ. Επειδή η φιλοσοφία που εισάγει η διάταξη αυτή βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την ευρωπαϊκή και σύγχρονη αντίληψη για τα ζώα.

Ζητάμε …

  • Θα θέλαμε επίσης να παρατηρήουμε, ότι η συγκεκριμένη διάταξη αυτούσια, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δυο φορές ήλθε στο προσκήνιο, την μια μέσω του εκτρωματικού νομοσχεδίου Τσιρώνη το οποίο απεσύρθη στο σύνολό του και μια μέσω νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ξεσήκωσε εναντίον της την συντριπτική πλειοψηφία της φιλοζωικής κοινότητας και απεσύρθη δια δηλώσεως Φάμελλου κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στην Βουλή με το επιχείρημα τότε, ότι αφορά το ΥΠΠΑΤ και όχι το Περιβάλλοντος, κάτι που κι εσείς θα μπορούσατε να ισχυρισθείτε.
  • Ο χώρος διαμονής ζώων εφόσον πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας στο ολοκληρωμένο σχέδιο από το Υπουργείο σας δεν μπορεί να συζητιέται από ένα άλλο υπουργείο, ξεκομμένο και έτσι στο πόδι και μάλιστα χωρίς να έχουν έλθει σε επικοινωνία με τους φιλοζωικούς φορείς.

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά …

Κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία σας για τα ζώα συντροφιάς ελπίζοντας ότι θα βρείτε απολύτως λογικό το αίτημα αυτό.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Οι φορείς είναι εξαιρετικά πολλοί, όμως το επείγον του θέματος μας αναγκάζει να συντομεύουμε τον χρόνο.

Περί Ζώων Ηθικής, Νατάσα Μπομπολάκη
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού, Κώστας Σισμανιδης
Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου
Animal Rights Runners, Γιώργος Αγγελάκος
Dreamdancers, Αβραάμ Αβραάμς
Αργος Θεσσαλονίκης, Εφη Δώδουρα
LiberalAnimal, Ποντικάκη Δήμητρα

Νατασα Μπομπολάκη


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το