Επιστολή ΠΦΠΟ στον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού και στους άλλους αρμόδιους
Μοιραστείτε το

Προς τον Δημαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αρμόδια Αντιδήμαρχο
Εισαγγελείς Προστασίας Ζώων
Ελληνικό Α.Ε
Lamda Development

Θέμα: Oι αδέσποτες γάτες του Ελληνικού και η άγνοια που σκοτώνει.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Πλησιάζει ο χρόνος των πρώτων κατεδαφίσεων στο Ελληνικό και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ακόμη από πλευράς σας πέραν δηλώσεων, ότι υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των ζώων .

Ελπίζουμε , ότι οι πληροφορίες που φθάνουν στην Ομοσπονδία να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γι αυτό κ. Δήμαρχε επιτρέψτε μας δύο πολύ σημαντικές επισημάνσεις, που αφορούν στη σύλληψη και την “επανένταξη” των γατών , που θα πρέπει να τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας .

Επειδή λοιπόν ακούμε, ότι θα επανεντάξετε τις γάτες αφού στειρωθούν κλπ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι οι γάτες δεν επανεντάσσονται, όπως από άγνοια κάποιοι πιθανόν λάθος να σας πληροφορούν.

Αν λοιπόν τις επανεντάξετε με την έννοια που εννοούν οι αρμόδιοι στον Δήμο σας ένα πράγμα θα συμβεί. Να σκοτωθούν όλες το πολύ σε μια ή δυο μέρες.

Το δεύτερο που θα θέλαμε να σας επισημάνουμε είναι, ότι οι γάτες του αεροδρομίου που δεν είναι καθόλου κοινωνικές, δεν υπάρχει περίπτωση να πιαστούν από άγνωστους σε αυτές ανθρώπους και επι τη εμφανίσει τους θα εξαφανιστούν επιτόπου.

Ως εκ τούτου:

α. στο συνεργείο περισυλλογής των γατών θα πρέπει πάντα να παρίστανται άτομα που τα ζώα τους γνωρίζουν.

β. μετά την στείρωση ή οποιαδήποτε άλλη κτηνιατρική βοήθεια χρειαστούν θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε βρει φιλοξενίες για μεγάλο χρονικό διάστημα , άνω των 15 ημερών ,ώστε να υπάρχει σχετική ασφάλεια οτι επανεντασσόμενες στο σημείο πέριξ της φιλοξενίας γάτες θα παραμείνουν εκεί με την επίσης προϋπόθεσή, ότι θα τους χορηγείτε βεβαίως τροφή και νερό.

Λάβετε επίσης υπόψη σας, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γατών που ζουν στον χώρο που θα κατεδαφιστεί άμεσα είναι στειρωμένες, όχι με έξοδα του Δήμου, αλλά εθελοντών μεμονωμένων αλλά και του φιλοζωικού συλλόγου Αδεσποτολόγιο ο δε χρόνος που θα χρειαστεί για να περισυλλεγεί μεγάλος αριθμός μη κοινωνικών γατών θα είναι μακρύς.

Εάν τον χρόνο που πέρασε η δημοτική σας αρχή δεν αποποιείτο τις ευθύνες της με το έωλο επιχείρημα, ότι οι γάτες αυτές ανήκουν σε ιδιώτη!!! σήμερα δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτό .

Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται έως και αστεία η ενασχόληση τόσων προσώπων με το θέμα αυτό καλό είναι, μιας και ανήκουμε στην Ευρώπη ή στον “πολιτισμένο” κόσμο, να ακολουθήσουμε τις διεθνείς πρακτικές σε ανάλογες περιπτώσεις αλλά και να κατανοήσουμε, ότι η ζωή δεν είναι πολύτιμη και σημαντική μόνο για το είδος μας αλλά και για τα είδη των άλλων ζώων.

Φυσικά η καλύτερη λύση θα ήταν η μη απομάκρυνση των ζώων αυτών από το χώρο τους και η λήψη μέτρων για την μετατόπιση της εστίας διαμονής και σίτισής τους αλλά σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωσή μας η πρόταση αυτή δεν γίνεται δεκτή , όμως θα πρέπει να επανεξετασθεί με κάθε σοβαρότητα και ενσυναίσθηση από όλους ..

Ελπίζοντας, ότι θα τηρηθούν τα παραπάνω , διαφορετικά ο αριθμός των νεκρών ζώων θα είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το