Επιστολή της ΠΦΠΟ στις αρμόδιες αρχές για κακοποίηση γαϊδουριού στη Μύκονο
Μοιραστείτε το

ΘΕΜΑ: Έλεγχος για κακοποίηση γαϊδουριού στη Μύκονο

Αξιότιμοι κ.κ.,

Σας προωθούμε καταγγελία για γαϊδούρι στη Μύκονο, περιοχή αεροδρομίου, εκτεθειμένο στον καυτό ήλιο και συγχρόνως παστουρωμένο:

Πρόκειται για καταφανή κακοποίηση και επειδή είναι πλημμέλημα βάσει του αρ. 16 παρ. 1 του Ν.4039/12 που ορίζει ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» και αρ. 20 παρ. 2 του Ν.4039/12, που ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο.

Έχοντας επί προσθέτως υπόψιν:

  • Την υπ’ αρ. πρωτ. 1837/108300/2.8.2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί «Προστασίας των Ιπποειδών εργασίας»
  • Την υπ’ αρ. πρωτ.9302/18/959529 διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Δ. Αυγερινού
  • Την αναφορά του παστουρώματος στο βηματολόγιο της ΕΛΑΣ από τον Οκτώβριο του 2016, (επισημαίνουμε ότι το παστούρωμα και μόνο είναι σαφέστατη, βαριά μορφή κακοποίησης των ζώων)

Και

  • Επειδή όπως ορίζει η παρ. 1 του αρ. 19 του ν. 4039/2012 με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη και το ζώο παραδίνεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενη φιλοζωική εταιρεία ή σωματείο. Αν η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκάλεσε ιδιαίτερο πόνο ή φόβο στο ζώο, η αφαίρεση είναι οριστική.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ

Άμεσο έλεγχο του προαναφερόμενου περιστατικού, επιβολή διοικητικών προστίμων και τήρηση της αυτόφωρου διαδικασίας, άμεση και οριστική αφαίρεση του ζώου –ως κρίνεται- και μεταφορά του σε ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να βρεθεί οικογένεια κατάλληλη για το ζώο.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας άμεσα .

Παρακαλούμε θερμά για την ενημέρωσή μας για την εξέλιξη της καταγγελίας μας.

Με εκτίμηση,

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το