Επιστολή της ΠΦΠΟ στο Α.Τ. Σερίφου
Μοιραστείτε το

ΘΑ ακολουθησει και επιστολή στον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο

Προς τον Διοικητή του Α.Τ. Σερίφου,

Κοινοποίηση
Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου
Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων
Κλάδο Γενικής Αστυνόμευσης
Επιτελείο ΕΛ.ΑΣ
Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ
Δήμαρχο Σερίφου
Αρμόδιο Αντιδήμαρχος Σερίφου
Μ.Μ.Ε.

Κύριε Διοικητά,

Ενημερωθήκαμε σήμερα 16/06 για επεισόδιο το οποίο προκάλεσε τις πρωινές ώρες αστυνομικός του Α.Τ. Σερίφου εναντίον της αλλοδαπής Προέδρου του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου , η οποία άκουσον άκουσον είχε την αναίδεια και το θράσος να σιτίζει αδέσποτες γάτες, ως ο νόμος ορίζει .

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήθελε να την συλλάβει για την εγκληματική αυτή συμπεριφορά της.

Πληροφορούμαστε επίσης, ότι γενικώς οι υπηρετούντες στο Α.Τ. Σερίφου κατά παράβαση της νομοθεσίας συνεχώς αναφέρουν προς πάσα κατεύθυνση, ότι απαγορεύεται η σίτιση των αδέσποτων και έχουν σπείρει το φόβο στους δημότες που έχουν επίσης την αναίδεια να φροντίζουν ανήμπορα ζώα για την ύπαρξη των οποίων δεν ευθύνονται εκείνα αλλά οι πολίτες της Σερίφου, τους οποίους όμως ουδόλως ελέγχετε.

Κύριε Διοικητά ,

Συνεχώς από τα social media πληροφορούμαστε για το μακελειό δηλητηρίασης-φόλας και αποδεκατισμού εκατοντάδων γατών και αναρωτιόμαστε, αν με τον ίδιο ζήλο που παράνομα απαγορεύετε την σίτιση των αδέσποτων έχετε κάνει έρευνα , αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας για το θανατικό αυτό στο νησί σας;

Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μας απαντούσατε για τις ενέργειές σας.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων ότι,

1. Ο νόμος 4039/12 ρητά επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων από πολίτες η δε ανθρωπιά μας προς ανήμπορα πλάσματα θα έπρεπε να μας το επιβάλλει.

2. Επιπροσθέτως υπάρχει η εγκύκλιος 1/2013 του Αρείου Πάγου καθώς και η εγκύκλιος 2/2020 του ΑΠ επίσης, τις οποίες καλό θα ήταν να τις μελετήσετε, ώστε να μην πράττεστε αυθαίρετα και κατά το δοκούν.

3. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει και σχετική νομολογία όπου αναγνωρίζεται το δικαίωμα σίτισης και πότισης ρητά, με την η υπ’ αρ. 4721/2019 Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία αναφέρει, ότι η παρακώλυση τους καθοιονδήποτε τρόπο, πόσω μάλλον τυχόν απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, τιμωρείται αυστηρά.

Με την ευκαιρία σας στέλνουμε μια αφίσα της Ομοσπονδίας μας και θα παρακαλούσαμε να την τοποθετήσετε στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερώνονται οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί , ότι η σίτιση κλπ των αδέσποτων και επιτρέπεται και επιβάλλεται από τον πολιτισμό μας. Επίσης σας επισυνάπτουμε το πρωτόκολλο ευζωίας για τα ζώα συντροφιάς και το αντίστοιχο για τα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα και θα παρακαλούσαμε να ξεκινήσετε συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους στο νησί για την παραβίαση από τους κηδεμόνες των ζώων των διατάξεων της νομοθεσίας για αυτά.

Άραγε ποια θα είναι η ευθύνη των Αρχών της Σερίφου, όταν η υπόλοιπη Ευρώπη ενημερωθεί από κάποιον αγανακτισμένο πολίτη ή τουρίστα για τα όσα γίνονται εις βάρος των ζώων στο νησί σας;

Ζούμε στο 2020 ή εκατοντάδες χρόνια πίσω;

Ευελπιστώντας, ότι την επόμενη φορά που θα γεμίσει το νησί σας φόλες θα κάνετε το δικονομικώς ορθόν για να βρείτε τον δράστη , ώστε να σταματήσει το μακελειό αυτό στη Σέριφο.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το