Επιστολή της Fur Free Alliance προς την Ολλανδική κυβέρνηση
Μοιραστείτε το

Η Fur Free Alliance την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα η VeGaia, με επιστολή της ζητά από την κυβέρνηση της Ολλανδίας να κλείσει άμεσα όλα τα εκτροφεία μινκ για να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού SARS-COV-2.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ολλανδία έχει ήδη θεσμοθετήσει την σταδιακή κατάργηση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων μέχρι το 2024, ενώ την περασμένη εβδομάδα η ολλανδική κυβέρνηση διέταξε τη θανάτωση περισσότερων από 570.000 μινκ μετά από οδηγίες που έλαβε από ομάδα κτηνιάτρων και ειδικών λοιμωξιολόγων, καθώς τα εκτροφεία μινκ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δεξαμενές του ιού, επιτρέποντάς του να παραμείνει σε κυκλοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Fur Free Alliance ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να μην ξανανοίξουν τα εκτροφεία στα οποία θανατώθηκαν ζώα και να επισπεύσει το κλείσιμο όλων των εναπομεινάντων στη χώρα πριν το 2024.

Ολόκληρη η επιστολή εδώ

Πηγή : VeGaia


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το