Προτάσεις για τα αδέσποτα ζώα στην Τριφυλία
Μοιραστείτε το

Ερώτηση έθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, Προέδρος του Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Διαμαρτυρίες από κατοίκους του Αγρινίου για τα αδέσποτα στον Αχελώο.

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην άνω περιοχή, με δεκάδες συσσωρευμένα αδέσποτα σε συγκεκριμένη περιοχή του Αχελώου, όπου τα εν λόγω έχουν μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί. Η κατάσταση σε ένα ύψωμα κυριολεκτικά γεμάτο με σκυλιά, με άγνωστο το πώς και από ποιον μεταφέρθηκαν εκεί, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι διαχειρίσιμη και εθελοντές μαζί με τη «Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου» καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για τη φροντίδα τους, με πενιχρή ενίσχυση. Η ανάγκη για διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος με τα αδέσποτα, παραμένει επίκαιρη και επιτακτική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα και να παρέμβετε αναλόγως, ώστε να δημιουργηθούν στον ως άνω Δήμο Αγρινίου οργανωμένοι χώροι συγκέντρωσης και φροντίδας αδέσποτων ζώων και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, καθώς η τρέχουσα εικόνα εγκατάλειψής τους, μεταφερόμενη προς τα έξω, δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα με στοιχειώδη φιλοζωική πολιτική;

2. Με ποιο τρόπο προτίθεσθε να συνδράμετε τον Δήμο Αγρινίου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί, αφενός, στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες προστασίας των ως άνω παρατημένων αδέσποτων ζώων, και αφετέρου, στην ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα ζώα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Πηγή : aixmi-news.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το