ΗΠΑ: Το υπουργείο Γεωργίας σκότωσε… 1.2 εκ. άγρια ζώα το 2019
Μοιραστείτε το

Μήνυση κατά των Υπηρεσιών για τα Άγρια Ζώα των ΗΠΑ, που υπάγονται στο υπουργείο Γεωργίας, υπέβαλλε οργάνωση για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η οργάνωση WildEarth Guardians ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν πως οι υπηρεσίες θανάτωσαν 1,2 εκ. άγρια ζώα στο Τέξας, το Κολοράντο και το Νιόυ Μέξικο πέρυσι. O Κρις Σμιθ, εκπρόσωπος της οργάνωσης, τόνισε πως οι Υπηρεσίες για την Άγρια Ζωή είναι διαβόητες για την μαζική εξόντωση ζώων σε ολόκληρη την χώρα και για την σκληρότητα με την οποία το κάνουν. Η οργάνωση τονίζει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο “Animal Damage Control“, διεξάγεται στη βάση στοιχείων από την δεκαετία του 1970 και του 1980 και ότι δεν έχει καμία μελέτη για τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς του στο περιβάλλον και τον πληθυσμό.

Thanks to CommonDreams for covering the lawsuit we just filed against the U.S. Department of Agriculture's Wildlife…

Gepostet von WildEarth Guardians am Sonntag, 11. Oktober 2020

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από την ίδια υπηρεσία, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, ένα σύνολο 2.240.802 ζώων έχουν σκοτωθεί ή έχουν υποβληθεί σε ευθανασία (το 7,07% του συνολικού πληγέντος πληθυσμού άγριων ζώων της χώρας). Περίπου 40.700 ζώα “απομακρύνθηκαν / καταστράφηκαν” και 28.773 “απελευθερώθηκαν / άλλαξαν περιβάλλον”. Σύμφωνα με τα στοιχεία, θανατώθηκαν πάνω από 1.400 μαρμότες, πάνω από 61.000 κογιότ, πάνω από 11.350 κορμοράνοι, πάνω από 1.220 αλεπούδες, 1720 γεράκια, πάνω από 24.5000 κάστορες, πάνω από 2,630 πράσινα ιγκουάνα, 300 λιοντάρια του βουνού, 393 μαύρες αρκούδες και πάνω από 300 γκρίζοι λύκοι.

Did you know that 29 wolves, including entire wolf packs, have been killed on the Colville National Forest in Washington…

Gepostet von WildEarth Guardians am Mittwoch, 23. September 2020

Η μήνυση έχει κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιού Μέξικο και η οργάνωση ζητεί επικαιροποιημένα στοιχεία για την δράση της και να σταματήσει τουλάχιστον προσωρινά, έως ότου υπάρξουν αυτά τα νέα στοιχεία. “Είναι εντελώς εξοργιστικό να διαπράττει κάποιος μία σφαγή ζώων αυτού του μεγέθους, εν μέσω μαζικής εξαφάνισης ειδών, εν μέσω κλιματικής κρίσης, χωρίς να γνωρίζει πραγματικά το αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον”, πρόσθεσε ο Σμιθ.

Η WildEarth τονίζει ακόμη πως η Υπηρεσία, σκοτώνει, παγιδεύει και δηλητηριάζει ακόμη και σκίουρους (με ένα είδος “φόλας”) αγνοώντας το γεγονός πως είναι ένα είδος πολύ σημαντικό για το οικοσύστημα της ερήμου. Μεταξύ των ζώων που θανατώνονται είναι και προστατευόμενα.

Να σημειωθεί πως η αποστολή της Υπηρεσίας είναι “να επιτρέψει την συνύπαρξη ανθρώπων και άγριας ζωής”, ωστόσο αυτό πρακτικά σημαίνει πως εξοντώνουν για παράδειγμα πληθυσμούς πουλιών, ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση σε αεροδρόμια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική αιτία για την σφαγή των άγριων ζώων, είναι ότι το απαιτούν οι μεγάλες φάρμες που εκτρέφουν ζώα προς κατανάλωση.

Πηγή : flash.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το