Ηράκλειο: Λιγοστεύουν τα αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Μια νέα ζωή επιφύλασσε ο κορωνοϊός για τα αδέσποτα ζώα της πόλης του Ηρακλείου- από τις ημέρες ανεμελιάς στους δρόμους βρέθηκαν σε εξαντλητικές βόλτες με όψιμους ζωόφιλους!

Όπως έχουν παρατηρήσει ακροατές του ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ, αρκετά αδέσποτα έχουν «εξαφανιστεί» από τις γειτονιές από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλε ο κορωνοϊός.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι συμπολίτες μας, προκειμένου να κάνουν χρήση του δικαιώματος κίνησης με κατοικίδιο ζώο- αριθμός 6 στους λόγους εξόδου στα sms- βρέθηκαν με ένα κατοικίδιο στην κατοχή τους, το οποίο και επέλεξαν από τον δρόμο.

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος διαχείρισης αδέσποτων ζώων Γιώργος Σισαμάκης, επιβεβαίωσε ότι έχει διαπιστωθεί μια ελάττωση του αριθμού των αδέσποτων. Ο ίδιος, εκτός από τη χρήση τους ως πειστήριο για βόλτα, προσθέτει και άλλη μια πιθανή εξήγηση του φαινομένου: ο εγκλεισμός να «ξύπνησε» τα αισθήματα ζωοφιλίας των συμπολιτών μας οδηγώντας αρκετούς στην υιοθέτηση ενός αδέσποτου.

Μένει να αποδεχθεί εάν, με την άρση των περιορισμών στη μετακίνηση, αρθεί και η έκτακτη ζωοφιλία των συμπολιτών μας, ή εάν ο κορωνοϊός σταθεί η αφορμή ώστε, τα αδέσποτα να βρουν μόνιμη στέγη και φροντίδα. Άλλωστε αρκεί μια βραχεία συμβίωση μαζί τους για να σου κλέψουν την καρδιά…

Πηγή : ekriti.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το