Ηρωίδα πυροσβέστης: «Υποχρέωση όλων να σωθούν δάση, ζώα και περιουσίες ανθρώπων»
Μοιραστείτε το

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τη γυναίκα που ενσάρκωσε την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ανάβυσσο το πρωί της Τετάρτης (9/9).

Στις εικόνες που αιχμαλώτισε ο φακός του πολυβραβευμένου Άρη Μεσσήνη, η γυναίκα εμφανίζεται να δίνει μάχη με τις φλόγες περιτριγυρισμένη από πυκνούς καπνούς. Ο λόγος για την Κατερίνα Ιωαννίδου, εποχική υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.

«Υποχρέωση όλων μας είναι η μάχη για να σώσεις τον φυσικό σου πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων και τα ζώα. Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι πέραν από το ότι ορμάω και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό», είπε αρχικά η γυναίκα πυροσβέστης.

Και η Κατερίνα Ιωαννίδου συνέχισε λέγοντας: «Στο μισό μέτρο μπροστά μας δεν βλέπαμε τίποτα. Όταν λέμε τίποτα, τίποτα. σχεδόν μας έγλυφαν οι φλόγες. Δεν φοβήθηκα ούτε λεπτό, παρότι υπήρξαν δύο πολύ έντονες στιγμές που εγκλωβιστήκαμε. Μας κύκλωσε η φωτιά και όμως δεν φοβήθηκα ούτε κι εκεί, γιατί ήξερα οτι δεν θα με άφηναν οι συνάδελφοί μου. Όπως δεν θα τους άφηνα και κι εγώ».

Κατερίνα Ιωαννίδου: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ :

Πηγή : sportime.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το