Η έρευνα για τις κυνομαχίες και η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης
Μοιραστείτε το

Την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι «εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πλήθος εκβιάσεων καταστημάτων, εκρήξεων, εμπρησμών, ξυλοδαρμών, αγοραπωλησιών όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφιών και άλλων αδικημάτων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση (στο πρώτο σχόλιο), «ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο σε πληθώρα ξυλοδαρμών και “τραμπουκισμών”, συμμετέχοντας άλλοτε ως φυσικός αυτουργός ή άμεσος συνεργός και άλλοτε ως ηθικός αυτουργός, συχνά έναντι αμοιβής».

Η παραπάνω ιστορία φαίνεται να συνδέεται με τα δεδομένα της έρευνας που είχαμε δημοσιεύσει στο VICE Greece για τις κυνομαχίες το φθινόπωρο του 2018.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ είπε ότι «μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως η διοργάνωση παράνομων κυνομαχιών σε όλη τη χώρα», καθώς και ότι «στην οικία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκαν πέντε σκυλιά που χρησιμοποιούσε για κυνομαχίες».

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σημαίνον πρόσωπο της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης ανήκει στην ομάδα των προσώπων, για τα οποία παρουσιάσαμε εκτενείς αποδείξεις και τεκμήρια εμπλοκής τους σε κυνομαχίες, στο κείμενο με τίτλο: «Ορολογίες και Deals: Μέσα στον Ψηφιακό Κόσμο των Κυνομαχιών στην Ελλάδα» (στο δεύτερο σχόλιο). Μάλιστα, κάποια από τα υπόλοιπα πρόσωπα, για τα οποία επίσης δημοσιεύσαμε αποδείξεις ή ισχυρές ενδείξεις για παράνομη εκτροφή και εμπλοκή σε κυνομαχίες, έχουν αποδεδειγμένα πολύ στενή σχέση με το σημαίνον πρόσωπο της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η παραπάνω υπόθεση απότελεί μία ακόμη απόδειξη ότι οι κυνομαχίες είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που αναπτύσσεται στους κόλπους πολλών ακόμη σοβαρών εγκλημάτων. Πέρα από τη μακρά λίστα των προαναφερόμενων αδικημάτων, αξίζει να πούμε ότι στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υποπολυβόλο με δύο γεμιστήρες, δύο περίστροφα, πέντε πιστόλια, τέσσερις σιδερογροθιές, αναβολικά, δύο αλεξίσφερα γιλέκα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην πλειοψηφία τους έχουν μάλιστα απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για πληθώρα αδικημάτων, κυρίως ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβιάσεις, επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή φωτογραφίας: VICE Greece

Θοδωρής Χονδρόγιαννος


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το