Η Αίγυπτος θρηνεί τον Dr. Mashaly. Τον γιατρό των φτωχών
Μοιραστείτε το

Κάϊρο – 28 Ιουλίου 2020: Οι Αιγύπτιοι θρηνούν το θάνατο του Dr. Mohammed Mashaly, ο οποίος ήταν γνωστός ως γιατρός των φτωχών, καθώς συνήθιζε να βοηθά τους άπορους.

Για 50 χρόνια, ο Dr. Mashaly διεύθυνε τη μικρή κλινική του στην πόλη Tanta, βόρεια Αίγυπτο, και αρνήθηκε αρκετές προσφορές να μετακομίσει σε μεγαλύτερες κλινικές σε αριστοκρατικές περιοχές για να εκπληρώσει μια υπόσχεση που έκανε στον πατέρα του πριν πεθάνει.

Ο πατέρας του Mashaly του είπε να δώσει τη ζωή του στους φτωχούς και να μην τους χρεώσει σε αντάλλαγμα για θεραπεία.

Αν και η κλινική του ήταν μικρή, ήταν πάντα γεμάτη από ασθενείς που εμπιστεύονταν τον Dr. Mashaly, καθόρισε την αμοιβή του στα L.E. 5 (0,31 δολάρια ΗΠΑ) έως πρόσφατα που έπρεπε να την αυξήσει στα L.E. 10 (0,62 $)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο Dr. Mashaly, 76 ετών, δηλώθηκε νεκρός λόγω ξαφνικής αποτυχίας του κυκλοφορικού. Θάφτηκε στην πατρίδα του στο Κυβερνείο Beheira.

Η ηρωική στάση του Dr. Mashaly για τη θεραπεία των φτωχών γέμησε πρωτοσέλιδα σε τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες τα τελευταία χρόνια και μετά το θάνατό του, πολλοί αιγύπτιοι και άραβες χρήστες κοινωνικών μέσων τον θρήνησαν στο twitter. Το hashtag “ο γιατρός των φτωχών” # طبيب الغلابة είναι δημοφιλές στην Αίγυπτο και προσέλκυσε χιλιάδες tweets.

Δεκάδες παρευρέθηκαν στην κηδεία του Dr. Mashaly στο Κυβερνείο Beheira – Egypt.

Ο Σεΐχης του Al-Azhar Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar, Dr. Ahmed al-Tayeb έδωσε τα συλλυπητήριά του λέγοντας ότι ο Dr. Mashaly «έδωσε ένα παράδειγμα για την ανθρωπότητα… προτίμησε να στηρίζει τους φτωχούς, τους φτωχούς και τους άρρωστους, ακόμη και τις τελευταίες μέρες της ζωής του. ”

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Καΐρου Mohamed Othman el-Khosht πένθησε επίσης τον Dr. Mashaly, ανακοινώνοντας ότι θα τιμηθεί στην επικείμενη Ημέρα της Επιστήμης.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο εξοχότατος Σεΐχης Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum θρήνησε τον Dr. Mashaly λέγοντας ότι «έδωσε ελπίδα μοναδικού είδους».

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την περιοχή MENA Rosie Dyas έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter στην αραβική πενθώντας τον Dr. Mashaly λέγοντας: «Είμαι πολύ λυπημένη για την είδηση ​​του θανάτου του Dr. Mashaly. Τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια του αποθανόντος και ολόκληρο τον κόσμο, και ειδικά στον λαό της Αιγύπτου. ”

Ένας από τους χρήστες είπε: «Το ραντεβού με τον Dr. Mashaly κόστηζε L.E. 10, που περιελάμβαναν όλα τα ιατρικά, όπως εξετάσεις ούρων και κοπράνων, χωρίς να χρεώνει τους περισσότερους ασθενείς του. Συνήθιζε επίσης να δίνει στα παιδιά καραμέλες. Είθε ο Αλλάχ να αναπαύσει την ψυχή του στον παράδεισο.»

Ένας άλλος χρήστης είπε, «Αυτός ο γιατρός ήτανε μοναδικός. Δεν πρόκειται να δούμε ξανά κάποιον σαν αυτόν. Σήμερα, επισκέπτεστε μια κλινική και ο γιατρός σας ζητά να υποβληθείτε σε σαρώσεις και ιατρικές εξετάσεις, που μπορεί και να μην χρειάζονται. ”

Ο χρήστης του Twitter Mohamed Samman έγραψε: «Η Αίγυπτος, η ανθρωπότητα και ολόκληρος ο κόσμος έχασαν τον μεγαλύτερο γιατρό στη γη».

Ένα παιδί άλλαξε τη ζωή του

Σε αρκετές συνεντεύξεις, ο Dr. Mashaly μίλησε για ένα περιστατικό που τον επηρέασε βαθιά και τον έκανε να πάρει την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή του στους φτωχούς.

Ένα νεαρό διαβητικό αγόρι έβαλε φωτιά στον εαυτό του για να πάρει το βάρος από τη μητέρα του που δεν μπορούσε να του αγοράσει ένα εμβόλιο ινσουλίνης για να ταΐσει τον ίδιο και τους αδελφούς του. Ο Dr. Mashaly ήταν ο τελευταίος που κράτησε το αγόρι αφού έσβησε τη φωτιά με μια κουβέρτα.

«Αυτό το περιστατικό με συνετριψε και από τότε, αποφάσισα να αφιερώσω όλη μου τη ζωή στους φτωχούς», είπε.

Ο Dr. Mashaly συνήθιζε να δέχεται από 30 έως 50 ασθενείς κάθε μέρα, εργαζόμενος για 12 ώρες την ημέρα παρά τη μεγάλη ηλικία του.

Ήταν εξειδικευμένος σε ενδημικές ασθένειες, πυρετό, σχιστοσωμίαση και σκουλήκια, κυρίως ασθένειες που πλήττουν την φτωχή τάξη των ανθρώπων των οποίων η κατάσταση χαμηλού εισοδήματος τους εμποδίζει να λάβουν ακριβή θεραπεία.

Οι ασθενείς που επισκέφτηκαν τον Dr. Mashaly στην κλινική του μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης για την αξιοπρέπεια και την ταπεινότητα του, όπου θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όποτε χρειαζόταν, σε σύγκριση με άλλους γιατρούς στην ειδικότητά του.

Ο Dr Mashaly είχε πει παλαιότερα ότι αισθάνεται επαρκής με λίγα τρόφιμα και δεν ενδιαφέρεται για όμορφα ρούχα.

Γεννήθηκε το 1967 στο Beheira, στην Κάτω Αίγυπτο. Ανέλαβε θέση διευθυντή του Νοσοκομείου Ενδημικών Νοσημάτων και στη συνέχεια θέση επικεφαλής ιατρικού κέντρου έως ότου έφτασε σε ηλικία συνταξιοδότησης το 2004.

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : egypttoday.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το